woensdag 12 december 2012

Hand dye effect sjaal en nog meer..

Een paar keer per jaar ga ik op reis met de trein. Ik heb zo'n oude mensen kaart met keuzedagen waarop NS mij voor weinig geld brengt waar ik heen wil.. Begin november ging ik zo naar de landelijke weefdag in Barneveld. Onderweg wilde ik dit keer iets anders doen dan krant lezen en ik nam een haakwerkje mee. 

Bij Elizabeth had ik leuke onderzetters gezien en dan is het goed dat je wat materiaal in voorraad hebt. Een bolletje katoen en een bijpassende haaknaald waren snel gevonden; even het patroontje uitproberen, de eerste onderzetter was  zo klaar. Het patroon  op een briefje geschreven, een schaar, een naald en alles in een bakje gestopt en de reis kon beginnen. Onderweg heb ik een aantal gemaakt en de volgende ochtend tijdens de koffie
mochten ze op de foto. 



Het was erg leuk om te doen en ik heb inmiddels al een aantal series in diverse kleuren gemaakt.

Ik had al zo'n prachtige colsjaal gehaakt en ik wilde er ook graag een mutsje bij maken. Jeanet had me nog een bol Invicta Colour gestuurd en ik heb naar eigen idee een lekkere muts gehaakt.

Met weven heb ik ook niet stilgezeten. Ik heb inmiddels een blauwe sjaal/omslagdoek/stola voor mijn zus gemaakt. Nu heb ik al mijn 5 zussen en m'n broer voorzien van een echte
"Bommelmien". Ze zijn allemaal verschillend en deze laatste vind ik wel heel erg mooi.
Heerlijk om te weven. Het hand dye effect van Regia sokkenwol is prachtig. Ik heb 2 bollen wol helemaal gebruikt voor de schering en ingeslagen met een dunne indigo geverfde wol. De sjaal heb ik behandeld zoals Anna adviseert in haar blog. 
De sjaal zuigt zich vol water met een scheutje Eucalan. Gewoon laten drogen en een foto maken.... dat viel nog niet mee. Zo'n grote sjaal laat zich niet zo gemakkelijk vangen in één beeld. 2.20 meter lang en 60 cm breed. Buiten sneeuwde het; geen optie dus. Heer Bommel kreeg de sjaal om z'n schouders...hij vond het best want het was een mooie kleur...
Zo kunnen jullie toch mee genieten... en toen was het inpakken en wegsturen, gewoon in een doosje met de post. Voor het eerst online verstuurd; wat er niet mogelijk is  tegenwoordig. 
Nu ga ik beginnen met de opdracht voor mijn weefgroepje. 
Ik heb goed in mijn voorraad gekeken en ik hoef geen garen te kopen. UWYH =Use what you have... Ik moet alleen een streng wol verven en dat kost me nu ook niets want de verf heb ik...(een paar maanden geleden gekocht).
Dit zijn de kleuren die het moeten doen. Twee tinten paars en zwart. De helft van de schering is klaar en ik ga nu snel verder. Dan is altijd de vraag: Wat ga je maken?? Dit keer geen sjaal maar een stof voor een kledingstuk voor mijzelf. Ik ben toe aan wat nieuws want alles zit me wat ruim. Met dank aan de diëtiste, de sportschool, het zwembad en mijn eigen doorzettingsvermogen lukt het goed om enige kilo's van mij af te schudden. Ik voel me prima en dat moet ook zo blijven.