maandag 25 maart 2013

computerprobleem

Even  geen berichten en reacties van Bommelmien. De computer is een geweldige uitvinding maar de boel moet wel goed werken.
Dat is op dit moment even niet het geval.
Nu heb ik een laptop te leen tot dat mijn eigen spul het weer goed doet.
Ik heb wel in de gaten dat ik wel wat computer verslaafd ben. Ik mis het dagelijkse ritueel van berichten lezen en lekker rondsurfen op het wereld wijde web.
Elk nadeel heeft z'n voordeel: Ik heb een flink stuk geweven en er is een ajour zomersok gebreid. De tweede komt er aan..die is klaar voordat het echt lente is.... brrrrrrr.
Mien is er dus ff niet, maar ik ben natuurlijk wel thuis. 

zondag 10 maart 2013

Kattenpootsokken

In het boekje van de Handwerkbeurs in Zwolle staat een sokkenpatroon van Wolhalla. In mijn vorige bericht heb ik hier al over geschreven en daar kon je al een beginnetje van de sok zien. Inmiddels zijn de sokken klaar. Het was een feest om ze te breien. 

Zelf heb ik al verscheidene paren en je hoeft maar 1 paar sokken tegelijk aan.Hier zie je ze aan de voeten van onze jongste dochter.
Een week geleden was ze hier even en ik heb haar gevraagd of ze een sok wilde showen voor een foto op mijn blog. Toen was ik nog aan het breien met sok 2. 

Ja hoor, met 1 voet op een weefgetouw en van alle kanten kon ik fotograferen. Dat gaat zo wel gemakkelijker dan bij je eigen voeten....

Door een ajour patroon rekken sokken gemakkelijk uit, maar deze niet want de ontwerpster heeft een mooie aansluitende achterkant bedacht. Het kuit patroon loopt prachtig door in de hiel. Je ziet ook nog een klein stukje van het weefwerk van kleinzoon Berend, waar ik ook over schreef in mijn vorige blog.

Nog een foto en op dat moment wist ik voor wie ik de sokken aan het maken was... Die sokken horen aan de voeten van het model.

Vrijdagmiddag moest ik nog een paar toeren van de teen afmaken. Dat heb ik gedaan bij mijn dochter onder het genot van een lekker kopje thee. 
Beide sokken werden nu aangetrokken voor nog een foto en toen dat klaar was heb ik gezegd dat ze niet uit hoefden....
Ze is er super blij mee en dat liet ze me weten in een reactie op de vorige blog.


Die prachtige kattenpootsokken zitten nu aan mijn voeten! Mam: ze zijn prachtig!! Ik zit vannacht in de n8 met heerlijk warme voeten. Wie heeft dat nu: kattepootsokken!??? XX