dinsdag 29 januari 2013

weggeef sjaal

Het is ruim een jaar geleden dat ik begonnen ben met dit weblog. Mijn eerste blog begon met de zin 'Alle begin is moeilijk' en zo was het ook. In het afgelopen jaar heb ik heel wat bij geleerd. Het nieuwe blog jaar wil ik beginnen met iets te geven aan jullie, om al de volgers en 'onbekende' lezers van dit blog te eren. Mijn grote passie is weven. Ik geef deze rode sjaal dus weg. Ik heb hem met liefde geweven; hij is lekker lang en je kunt hem ook gebruiken als het wat kil is in de zomer..... Laat een reactie achter of laat me via mail of tweet weten of je in aanmerking wilt komen. Als je volger wilt worden zou ik dat erg leuk vinden. Natuurlijk zit er een verhaal aan deze give away.
In oktober was ik met man en 2 zussen in Zeeland. Jeanet van Blij dat ik brei bestelde voor mij  rode wol. Zij moest 5 bollen afnemen maar ik had maar 2 nodig. Geen probleem. Ik heb een prachtige sjaal geweven voor één van mijn zussen, hier kun je er over lezen. Toen gebruikte ik een grijze inslag draad omdat ze de sjaal bij een grijze mantel wilde dragen....
Begin januari heb ik Jeanet gevraagd of ze mogelijk nog van dat garen had en ja hoor, een paar dagen later had ik het in de brievenbus.
De envelop er af en dit kwam tevoorschijn. 
Even een gaatje prikken en alleen de banderol is nog wat kreukelig; 2 prachtige bollen Regia met hand-dye effect.
Het weven van de weggeef sjaal kan beginnen. Alles ging voorspoedig en de maat is 2.15 m lekker lang dus en de breedte is 49 cm.
Even een nieuw spoeltje opwinden
De inslag draad is een door mij geverfde wijnrode draad die eerst grijs was. 
Zaterdagavond was de sjaal klaar maar het weer van zondag was niet geschikt om even wat leuke foto's te maken.
Vandaag ben ik naar Harlingen gegaan om de sjaal op de foto te zetten. Het was stralend weer, maar nog erg koud en er stond een harde wind.
Hier wat impressies van Harlingen op maandag 28 januari 2013 en mijn weggeefsjaal.
Even op het beeld van de Tobbedanser geklommen.Die is aan wol onder zijn voeten gewend, maar dit vond ie toch ook wel lekker want het was best fris. 
Op de achtergrond de veerboot naar Vlieland die even later vertrokken was.
Een wandeling over de nieuwe waterkering en het is wel duidelijk dat er een flinke bries stond. Het is prachtig om hier te lopen en er wordt veel gebruik van gemaakt. 
De trap af naar het parkeerterrein van de grootgrutter waar ik de auto geparkeerd had.
Op 11 februari laat ik weten wie de bezitter wordt van een originele echte 

28 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige sjaal is het geworden! Schitterende kleur. Het doet me denken aan de keren dat ik achter het grote weefgetouw in de Schapekop in Veere zat, als meisje van 16.
  Eigenlijk zou ik ook wel mee willen doen....
  Hartelijke groet uit het Zuiden,
  Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Willemien, weven is één van die dingen die ik graag zou willen leren, er is zelfs een opleiding in België en dat is niet eens ver hier vandaan. Maar wanneer dan.
  Je foto's uit Harlingen vind ik geweldig. Wij komen er eens per jaar, onderweg naar Oerol op Terschelling. Omdat we dan de 'piratenboot' nemen en die maar 3 keer per dag vaart zijn we altijd ruim op tijd. Geweldig hoe eilanders een monopolie proberen te doorbreken met de EVT.
  Die sjaal heeft voor mij de kleur van weerspannigheid én van de vuurtorens van Terschelling, Haamstede en Westkapelle.

  Je snapt het al, mag ik ook meedoen voor de sjaal?

  Groetjes, Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Willemien,
  Ik ben altijd heel blij met de reacties die je achterlaat op mijn blog. Binnenkort zal ik via een berichtje op mijn blog antwoorden op je vragen over het sprookjesvilt en het vormtekenen. Ik ben nog steeds zó blij dat jij me op het spoor van de cursus hebt gezet!

  Wat een heerlijke foto's van Harlingen. Als oud-Texelaar ben ik verknocht aan de Waddenzee. Voor mij is er ook geen heerlijker weer dan een flinke bries, van een storm kan ik altijd genieten (mits hij geen schade aanricht natuurlijk).
  Je sjaal komt zo prachtig tot z'n recht, wapperend in de zeewind. Hij is héél erg mooi geworden, de kleur is schitterend. Je snapt het al, ik ding graag mee ;-)
  Groetjes en een hele fijne dag,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat gaat de tijd snel gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag, ik bewonder je mooi rode shawl, zelf zou ik dat ook ooit eens willen leren weven,
  ik waag een kansje bij je omdat rood zo mooi is en ik van zelfgemaakte dingen hou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie sjaal zeg.....schitterende kleur ook. Mag ik meedoen al ben ik en nwe volger??

  Groetjes van Marian (en leuk blog heb je trouwens...vond je via Blij dat ik brei :D )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig mooi de sjaal.
  Ik doe heel graag mee. felicitaties voor je eerst blog jubuleum.
  Mooi op de foto gezet in Harlingen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Willemien,
  Gefeliciteerd met je eenjarige blog! Wat een mooie sjaal en wat een leuke reportage heb je ervan gemaakt! Ik lees je blogs met veel plezier. Ik blog zelf nog niet zo heel lang, maar er is een wereld voor me open gegaan.
  Graag doe ik mee.

  Groetjes Wilma.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow wat een mooie sjaal, en zo mooi in Harlingen op de foto gezet. Altijd leuk om even in Harlingen rond te struinen , mooi stadje en dan is zo'n sjaal niet overbodig, het waait best wel bij de zee ;).
  je snapt dat ik ook wel wil dingen voor die mooie sjaal...
  nog gefeliciteerd met je blogverjaardag. groetnis Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat een geweldig mooie sjaal, durf mij bijna niet te melden. Het staat zó hebberig..... Maar vooruit, mag ik toch een kansje wagen? Ik ben al veel langer volger en lezer van je blog en heb je in mijn kantlijn staan. Dat weet je natuurlijk allemaal wel. Hartelijke groet, @

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Willemien, Gefeliciteerd met je jarige blog. Hopelijk blijf je ons nog heel lang verrassen met nieuwe blog berichtjes.
  Wat een heerlijke shawl in prachtige kleuren, ik ding graag mee voor mijn dochter die sinds vorig jaar in Makkum woont en deze shawl helemaal te gek zou vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige sjaal en leuk verhaal en foto's. Ik ben al helemaal aan het bedenken hoe en waarop ik 'm zal dragen, loop dus een beetje te hard van stapel. Gefeliciteerd met je blogverjaardag. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vind al je weef werk altijd prachtig en wil graag mee doen,en wat heb je dat weer leuk geëtaleerd op deze manier ,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Al weer een jaar aan het bloggen...; waar blijft de tijd!
  Vanaf het begin ben ik geboeid door je weefactiviteiten, daar hebben we onders de bloggers maar weinig mensen van...
  Ik doe erg graag mee met je give away, zo'n sjaal is haast te mooi om weg te geven!

  grtjs, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De tijd vliegt als je zo lekker bezig bent en ik lees met plezier je Blog berichten. Ik doe graag mee met deze prachtige warme kleuren Sjaal en dan eigenhandig geweven, is toch een super kado?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een geweldig verhaal Willy, en wat een mijlpaal ook! Ik bewonder je weefwerk uitermate, want weven is iets dat ik niet in mijn assortiment heb zitten ;) En wat ik van je werkstukken gezien en gevoeld hebt, is werkelijk adembenemend mooi!! Van harte met deze mijlpaal en nog vele jaren in Blogland toegewenst! Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Willemien,
  De sjaal is prachtig geworden. Het garen heeft een mooi kleurverloop! Dat is ook goed te zien op de detailfoto.
  Groeten, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha Willemien, dus daar was jij zo druk mee bezig! Wat een schitterende sjaal heb je gemaakt. Gefeliciteerd met je blogjubileum. Vanaf het allereerste begin heb ik genoten van je blogjes. Je verteltrend en de belevenissen samen met Heer Bommel vind ik geweldig. Wat ik ook zo mooi vind is dat je je werkstukken in Harlingen fotografeert, zoals nu ook weer met deze sjaal: origineel en mooi.
  Mag ik meedoen om een kansje te wagen voor de prachtige sjaal?
  Veel blogplezier toegewenst en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Wilhelmien,
  Ik dacht al waar blijft je give away, je meldde het immers al eerder. Marloes en ik nog kijken of we iets gemist hadden...;)
  Prachtige shawl, natuurlijk doe ik mee.
  Groet van

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beeldschoon de shawl en zo leuk gefotografeerd! Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Dat er maar veel verjaardagen mogen volgen. gr. Carin

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een originele idee om je mooie sjaal zo op de foto te zetten!En tegelijkertijd nog wat impressies geven van Harlingen.Na zo veel reacties durf ik het haast niet meer te vragen....maar ik zou ook graag mee willen doen...
  Behalve Texel ben ik nog nooit daar in de buurt geweest.
  Al ben ik dol op de zee!!
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtige sjaal! en nog gefeliciteerd met je blog-jaardag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie sjaal, Willemien! En wat een leuke foto's heb je er van gemaakt, het lijkt wel alsof ie al bijna op reis wil, met de wind mee :) Ik doe graag mee met de give away. Ben je jarig....ga je zelf een cadeautje uitdelen ;)

  Groetjes en nog veel blogplezier gewenst,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Fantastisch die sjaal. Ook leuk gefotografeerd in Harlingen. Daar had je zelf ook wel zo'n sjaal nodig, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een prachtige sjaal is dat ! Ik was je blog al vorig jaar tegen gekomen, maar was je gaande weg uit het oog verloren (bloos)... Proficiat met je eerste blogverjaardag trouwens !
  Ik heb me dus maar direct volgertje gemaakt, en zou heel graag meedoen voor die warmrode sjaal, maar als dat niet mag omdat ik nu pas volg, begrijp ik het wel hoor !
  'n vrolijke groet,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 25. hallo Willemien, Ik heb je eindelijk gevonden! Wat een leuke blog heb je! En ja, die sjaal is prachtig! Wat een leuk weggeef kado voor je eerste jaar! Gefeliciteerd! Ik hoop je nog vaak tegen te komen!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mam, wat een leuk verhaal weer!!! Ik ben benieuwd wie de sjaal gaat ontvangen!!
  Ieder die mee wil dingen: Ik heb zelf heel veel plezier van een sjaal geweven door mijn moeder Willemien! Ze kan echt prachtig weven. En buiten de sjaal word ik zo af en toe verwend met andere selfmade gadgets! Ik tref t met zo'n moeder.
  Kus van je dochter Det.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik waag de gok om mee te doen en ga je meteen volgen. Leuk blog.
  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Graag doe ik mee in de loting voor de sjaal. Wat een schitterende kleur. Af en toe kijk ik op deze blog en zie ik leuke dingen voorbij komen.
  Hartelijk dank dat je ons blij maakt met jouw verhalen.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen