zondag 30 september 2012

Pellenweefsel

Afgelopen week heb ik een flitsreis naar Duitsland gemaakt. Heb je een huis vol weefmateriaal, maar natuurlijk niet het juiste..... Ik ga een pellenweefsel maken en de witte kleur voor de schering heb ik wel, maar voor de inslag heb ik niet genoeg. Natuurlijk kan ik het bestellen, maar het is toch veel leuker om naar mijn weefvriendin Carolien  te gaan. Ik weet dat zij een grote voorraad garens heeft en we kunnen ook weer even lekker brainstormen.
Zij had een getouw ingeregen staan en ik kon direct beginnen. Eerst hebben we een ontwerp gemaakt en het was maar goed dat ik wel eens eerder zo'n weefsel gemaakt heb, want dit keer mocht het wel wat ingewikkelder..... 

Hier had ik precies de helft van de keukendoek geweven

Om te onthouden of ik rechts of links moet beginnen
en dan ook nog de goede kleur en het juiste materiaal
snap je er niks van?? geeft niet. zo ziet het er uit. 

Ik heb even hard gewerkt en deze keukendoek kon ik mee naar huis nemen.......voor de foto mocht ie even aan de keukendeur hangen.
Natuurlijk ga ik hier thuis nog meer maken en daar voor heb ik prachtig materiaal gekocht : Zweeds weefgaren, bekend om de prachtige kleuren en de prima kwaliteit. Voorlopig is dit inslag materiaal nog niet op. Er worden theedoeken en keukendoeken geweven en ze zijn bedoeld voor onze jongste dochter voor in haar nieuwe keuken. 
Natuurlijk was dit niet alles wat ik mee  genomen heb ...als je er toch bent neem je ook nog wol mee voor de Mac Bommelsjaal die Heer Bommel dol graag wil hebben. Hij is nog niet aan de beurt maar de wol is er al wel en het wordt dus een vrije interpretatie van een patroon...uit zijn
geliefde Schotland. Natuurlijk doe ik ook nog verslag van wat er allemaal gedaan is de laatste weken en hoe het met de geweven zakdoeken is...
Ik verbaas me er over dat zo veel mensen mijn blog bezoeken. Het is al een hele tijd geleden dat ik iets geschreven heb en elke dag nog zijn er bezoekers. De blog
over het handwerk onderwijs wordt vaak bezocht, maar de
oude breiboeken staan nog steeds boven aan. Nu is dat op
zich niet belangrijk. Ik vind het gewoon leuk om over mijn bezigheden te schrijven en ik zou willen dat de dagen niet
zo snel gaan..... en de leuke contacten die ik heb met een
aantal volgers vind ik helemaal geweldig.

18 opmerkingen:

 1. Wat een mooi werk is dit, de theedoeken zijn prachtig! Leuk dat je dit ook delen kan met een weef-vriendin.
  En ik lees ook graag je blog, net als de anderen!
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er prachtig uit, deze theedoek. fijn dat je dit ook nog kunt delen met een vriendin.Altijd gezellig.
  Mijn schoonzusje maakt ook de prachtigste dingen op het weefgetouw.
  groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is toch wel heel erg mooi zelfgeweven theedoeken, je kleurenkeuze vind ik prachtig.Gezellig dat samen met een vriendin je werk kan doen en bespreken .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Willemein wat een prachtige doek, en heel mooi geweven, is het Zweedse garen zoveel anders? Misschien mag ik het adres van je Duitse vriendin om ook mooi garen te kopen?
  Succes met je weven, groeten
  Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees ook graag je blog en geniet van je prachtige weefwerk, zoals deze keukendoek. De combinatie van het warme rood en beige vind ik erg mooi. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar je Zweedse weefwerk.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi werk weer, de doek is bijna te mooi om er mee af te drogen.
  De link even gezien van je weefvriendin.
  Toen zij hier woonde zag je de weefgetouwen staan in de voormalig winkel van hun huis.
  Ze wonen nu wel heel mooi.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat leuk weer en zo mooi die theedoek en je blog je weet het van mij al maar het is heel leuk wat je vertelt mede het weven want eens gaat mijn werkeloze weefgetouw weer opgespannen worden ,lieve groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk je nu een beetje verontwaardigd aan Bommelien, want Natuurlijk komen we hier graag op visite. Je hebt een blog met een positieve sfeer, met mooie dingen om te laten zien en waar we ook nog kunnen leren. Natuurlijk komen we daar graag :-)) Succes met het maken van alle mooie werkstukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ich habe dein Tuch ja schon in orginal gesehen und es sieht toll aus in deiner küche! Bin gespannt wie die nächsten aussehen werden.
  lieben gruss Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja Willemien, dankzij jou heb ik de cursus ontdekt waarmee ik zaterdag ga starten. En je plaatst dan misschien niet zo veel berichten, als je er een plaatst, heb je ook echt wat te vertellen. Hoewel ik niet weef (wat niet is kan nog komen), vind ik het erg boeiend om erover te lezen.
  Je doek ziet er prachtig uit. Ik vind de kleurcombi heel erg mooi.
  Maarûh... in je reactie op mijn 'opruimblogje' schreef je dat je mijn voorbeeld gaat volgen. Maar als ik je blogbericht nu lees, heb je alleen maar nieuwe garens gekocht... of heb je ook nog plannen met je voorraad?
  Groetjes en heel veel weefplezier.
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is dat een prachtige doek geworden. De ruitindeling vind ik helemaal geweldig. En het patroon, helemaal mooi.
  Het garen van Garnhusset I Kinna is inderdaad fraai, de kleuren zijn zo anders als die van Venne. Al moet ik zeggen dat ik echt op kleur kies en eerlijk gezegd niet helemaal op leverancier *U*
  Weef-ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Willemien, wat een mooie theedoek! Leuk dat je nog steeds regelmatig contact hebt met Carolien! Je doet bij haar altijd veel kennis en inspiratie op!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En... in het echt is hij nog veel mooier dan op de foto! Zo zacht en toch stevig, heel bijzonder, Willemien!! Ik vind het ongelofelijk knap dat je zo iets kunt maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Willemien, je moet jezelf niet zo onderschatten. Je heb leuke dingen te vertellen en hebt een hoop kennis. Natuurlijk lees ik je berichtjes graag. Gister was ik nog bij je aan de deur maar helaas je was er niet. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad in duitsland. Ik weet dat je daar graag bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind het geweldig, die zelfgeweven theedoeken. Ik heb wel wat met weven en binnenkort zal ik daar meer van vertellen.
  Ik las dat je ook al zo'n gezellig bezoek had gebracht aan Jeanet. Ik ben benieuwd wat je gaat doen met de mooie wol die je daar hebt gekocht.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie theedoek! Eigenlijk te mooi om te gebruiken! Ik heb weinig verstand van weven maar ik ben me er wel in verdiepen. Ik heb namelijk een weefkam kado gekregen!! Leuk hoor, nu het nog even door krijgen.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. een beetje volgen is ook volgen...? Ja ik begrijp er "iets" van, maar nog meer vind ik je resultaten prachtig!
  Dank voor het met ons delen!

  BeantwoordenVerwijderen