dinsdag 2 juli 2013

Een reis naar Arnemuiden en sokken met bijzondere hiel

Afgelopen zaterdag gingen wij weer eens op reis met de trein. We hebben een voordeeluren kaart met keuze dagen. We gingen om 8 uur de deur uit en 13 uren later waren we weer thuis. Heel gewoon, maar toch bijzonder want het was de laatste treinreis van Heer Bommel. 
We hebben zijn abonnement opgezegd; de treinen van NS zijn zo slecht toegankelijk. Als je niets mankeert heb je dat niet zo in de gaten. 
De laatste reis moest een flinke lange worden: wij kozen voor Arnemuiden omdat we graag naar Jeanet wilden gaan.
Een gemakkelijke reis: Instappen in de Arriva trein in Friesland. (wel goed toegankelijk) In Leeuwarden in de trein naar Rotterdam, overstappen op de trein naar Zeeland en uitstappen in Arnemuiden. (hele hoge uitstap)
Alles ging goed, Heer Bommel heeft genoten; met de trein het land door was zijn grote passie.  Ik heb lekker zitten breien.
Een heel gewone sok, maar toch weer wat aparts.
Als je op het www rond surft kom je van alles tegen. Zo stuitte ik op de afterthought hiel en die heb ik in dit paar sokken gebreid.
Zie je dat  roze draadje? dat brei je op de plek waar je de hiel wilt hebben. Je breit gewoon verder en het patroon van het garen loopt gewoon door. Je breit  de teen en dan ga je
achteraf de hiel breien. De steken aan weerskanten van de extra  gebreide naald opnemen en het draadje er uit peuteren.
Het kan natuurlijk ook met sokkennaaldjes. Bij de overgang naar de nieuwe naald maak je 2 extra steken (aan beide kanten) zodat je geen gaatje krijgt en je breit een teen.
Dat blauwe bolletje sokkengaren heb ik bij Jeanet gekocht en op de terugreis heb ik er al mee gebreid: De sokken waren klaar op de hielen na die heb ik hier thuis afgemaakt, want die teen/hiel moest even op de foto gezet worden.
Een paar sokken voor kleinzoon Berend in zijn lievelingskleur.
Voor sokken van garen met een strepend patroon is deze manier goed te gebruiken. 
De volgende sokken staan al weer op de pennen. Dit keer 'gewone' sokken; dat gaat altijd door....
Hoe was het in Arnemuiden??? Druk, want het was Visserijdag. We zijn langs de rommelmarkt gelopen, hebben het ringsteken gezien. Er waren heel veel kramen met van alles en nog wat . Heer Bommel had voor al deze dingen geen oog. Hij had moeite genoeg om de rollator langs dit alles te sturen. Het was heel druk; er waren veel mensen op de been en het was heerlijk zonnig. Het fototoestel bleef in de tas, te druk met kijken.
Bij Jeanet werden we heel hartelijk ontvangen. Er was direct koffie. Ik heb lekker in de winkel rond gekeken en het is zo leuk dat je allerlei dingen ziet die Jeanet op haar blog laat zien. Het was erg druk in de winkel. Nog een leuk gesprek gehad met Ans over de sokken die zij voor de winkel breit. Heel inspirerend...
Jeanet en haar dochters waren in klederdracht; heel erg mooi!!! Erg lang zijn we niet gebleven: we hadden nog een lange terugreis te gaan..... Het was een hele geslaagde dag en Heer Bommel heeft het reizen per trein prima afgesloten. Voortaan gaan we samen met de auto op stap... maar niet in 1 dag heen en terug naar Arnemuiden.  12 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat reizen met de trein zo'n gedoe is voor heer Bommel.
  De sokken zijn erg mooi! groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooi einde aan een periode als ik jou zo lees. Wel jammer maar toch, lees ik eigenlijk.
  Je sokken zijn prachtig en wat een idee om de hier er zo in te breien. Ik ga ook maar eens op internet speuren.
  Veel plezier met jullie autotochtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een reis Willemien maar heerlijk dat jullie zo genoten hebben en toch ook fijn dat je samen nog auto ritjes kan maken. Dat is inderdaad een bijzondere sok om zo'n hiel te maken. Nu is het een lange reis geweest dus heel wat uurtjes onder weg en je breit dan gewoon een paar lange sokken??? ongelooflijk wat snel daar doe ik een paar weken over en met een patroon nog langer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het klinkt toch als een heerlijke dag uit. Jammer dat het reizen per trein niet meer gaat. Met de auto is het ook een flinke trip, maar als je buiten de spits reist toch aangenamer en je kunt altijd onderweg leuke stops inlassen, doen wij ook. Leuk om te zien hoe je de hiel hebt ingebreid, mooi wolletje ook. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele reis, en een mooie afsluiting, nu het voor je man het reizen niet zo goed meer wil lukken.
  Gelukkig nog wel met de auto, nu dat moet hier meestal ook.Een prachtige sok, en heel bijzonder deze manier van hiel breien. Momenteel brei ik ook dunne sokken, van garen van Jeanet, heeft de post voor me bezorgd. Mooie kleurtjes, maar geen werkje hier in.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie sokken. Ik kende deze manier nog niet. Wat een reis hebben jullie gemaakt.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Willemien, Wat waren wij vereerd dat je die hele lange reis naar ons hebt ondernomen! Door de drukte hadden we niet zoveel tijd voor jullie als we hadden gewild, maar in de herfst doen we het nog eens over!
  Hartelijke groet, ook namens Ali

  Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verslagje, Willemien, van jullie treinrit naar Arnemuiden en terug. Bijna een wereldreis! Nogmaals, ik vond het erg leuk jullie te ontmoeten bij Jeanet. Misschien tot nog eens.... als jullie weer die kant op gaan, en wij toevallig ook "aan de overkant" zijn. Je afterthought sokken zien er mooi uit. Weer een helemaal andere manier van sokken breien. Zo is sokken breien helemaal niet saai!
  Breigroetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He, wat jammer dat jullie niet meer zo even met de trein kunnen. Hopelijk hebben jullie met de auto straks ook leuke uitstapjes!
  De sokken zijn weer prachtig en die techniek voor de hiel is helemaal nieuw voor mij. Bijzonder!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad dit was het einde van een tijdperk voor heer Bommel, maar gelukkig is de auto er nog. Kunnen jullie toch weg. Het was een heel mooi verteld blogbericht. En natuurlijk wéér mooie sokken.... groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een super late reactie, maar dat mag de pret niet drukken.
  Mooie sokken en wat makkelijk om er zo de hiel in te breien.
  Nu weer lekker weer he, er komt alleen wat uit mn handen in de tuin.
  Groet van De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat het niet meer lukt om samen met de trein te reizen. Jullie hebben er wel een mooie laatste treinreis van gemaakt. Bij Jeanet en Ali word je altijd zo gastvrij ontvangen!
  Wat is het toch leuk om te zien dat je sokken op allerlei manieren kunt breien. Leuke uitdaging om dat allemaal eens uit te proberen. Wat zal Berend blij zijn met zijn nieuwe sokken!

  lieve groet en tot gauw,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen