dinsdag 25 juni 2013

Mijn Galileo sokken 2

Mijn Galileo sokken zijn klaar! Het was echt een feestje om ze te breien. Het is een meebreiproject dat in 4 gedeelten gepresenteerd werd door World of Yarn.

Hier liet ik de boord en het been gedeelte al zien. Er kwamen veel reacties en Roos was zo enthousiast dat ze ook begonnen is met het breien van deze sok. Ze is een ervaren breister, maar sokken waren nog niet vaak van haar breinaalden afgerold. Compliment voor je durf, want het is bepaald niet een beginners sok.
Met name het hielgedeelte was zo uitgebreid beschreven dat je de draad gemakkelijk kwijt raakte..... 
Mijn hiel was snel klaar en toen ben ik maar door gegaan met  de voet. In mijn vorige bericht twijfelde ik nog hoe ik de voet zou breien. Was er gauw uit en deed het  precies volgens het patroon want dat was toch wel heel mooi.

Ik gebruikte de tel tekening van het originele Engelse patroon en van dit gedeelte van de sok heb ik echt genoten.Zo leuk om te doen.
En nu zijn ze dus klaar... Heb ze vandaag maar aangetrokken, want deze sokken houd ik voor mijzelf. 

Eind deze week komt weer een verrassings pakket van Wol met verve wie weet zit er weer een mooi wolletje in voor een volgend sok project, maar misschien ook wel heel iets anders. Ik heb nog een aantal prachtige sok patronen liggen en er zijn plenty te vinden op het Wereld Wijde Web.

14 opmerkingen:

 1. Wat een mooie sokken, maar wat een werk! Ik zou ze ook zelf houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze leuk, ik krijg spontaan ook weer zin om een stel sokken op de naalden te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vers van de naalden. Je kunt ze meteen dragen, want het is frisjes. Prachtig garen en zo ook het patroon. Bijna zonde om schoenen en een lange broek bij aan te trekken. Nu ga ik eens bij Roos kijken of ze al begonnen is. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn echt heel mooi geworden! Met deze temperaturen komen ze ook goed van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi knap gemaakt en heerlijk om te dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pracht sokken Willemien en ik zie dat je de hiel in tricot gebreid hebt, waarom maak ik daar dan de kabeltjes??? Niet goed gekeken, het is inderdaad een mooi patroon en ondanks het regelmatig uithalen vind ik het erg leuk om te doen.Ik verheug me ook op het pakketje van Wol met verve, zag daar zulke mooie wolletjes. Ben benieuwd naar je volgende project jij hebt je sokken af, ik moet nog even door pennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige sokken, je maakt echt werk van sokken.
  Geregeld brei ik sokken, ,dunne of dikke. Boord een recht avond, hiel teen enz. Gewoon op 4 pennen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat je je toch aan het patroon hebt gehouden. Ik vind ze heel erg mooi geworden, je hebt groot gelijk dat je ze voor jezelf houdt na al die moeite die je er in gestoken hebt. Veel plezier er mee en veel warme voetjes toegewenst ;-)
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ze zijn haast te mooi om te dragen! Maar ja, wat heb je aan pronksokken? Petje af voor het mooie regelmatige breiwerk hoor...
  Groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat kan je prachtig breien Willemien! Die sokken zijn echt kunstwerkjes!
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben niet de enige lees ik die vindt dat ze bijna té mooi zijn om aan te doen, zeker onder een broek of zo. Echt knap gedaan. Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige sokken, je krijgt gewoon weer zin in koude voeten. Groetjes Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie sokken, maar dat had ik je vanmiddag al "live" verteld. ! Leuk jullie even ontmoet te hebben bij Jeanet. De terugreis hopelijk goed verlopen?!

  groetjes, Stanny en Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren om 9 uur weer thuis en kijken terug op een heel geslaagde dag.

   Verwijderen