vrijdag 7 juni 2013

Mijn Galileo sokken

Er worden in deze weken heel wat Galileo sokken gebreid.
Vanaf 13 mei 'loopt' dit project georganiseerd door World of Yarn via een Yahoogroep waar ik lid van ben. Niet dat ik erg actief ben, want de berichtjes vliegen je om de oren over zaken waar ik niet echt in geïnteresseerd ben. Maar de sok ziet er best goed uit en daar gaat het om.

Mijn sokkengaren komt van Wol met verve en is de kwartaalselectie van 2013. Een prachtige hand geverfde sokkenwol: 44% scheerwol/42% katoen en 14% nylon.Ideaal voor deze tijd van het jaar.
De eerste hint was snel klaar want het was maar een kort boordje, maar daar kwamen dus heeeel veel berichten over....
Het kabeltje was voor de drie maten verschillend - het grotere aantal steken moet ergens zitten-; dit was overigens heel duidelijk beschreven, maar ja... 
Ik heb mijn eigen draai aan het kabeltje gegeven door het in de ene sok voor langs te draaien en in de andere achter langs. In mijn maat moest het om en om maar dat vond ik wat rommelig.
Wachten op de volgende aanwijzing en toen kon ik lekker door breien.
Je kunt een kraaltje (rocaille) mee breien en dat heb ik gedaan. In het pakket dat ik van Wol met Verve ontving zaten deze kraaltjes en ook de dunne haaknaald om ze in het breiwerk te krijgen.
Dat lukte prima en er zijn nog kraaltjes genoeg om het patroon Dew Drops te breien dat bij de kwartaalselectie hoort; dat ga ik zeker nog breien, maar dan van een ander mooi wolletje.
Als je ook een enkel kraaltje wilt inbreien kijk dan naar dit filmpje van You Tube.
Of ik de voet zo ga breien als de Galileo sok aan geeft weet ik nog niet; ik vind dat gedeelte van het patroon wat druk en ik denk dat ik gewoon doorga op de bovenvoet met het gaatjes patroon, maar dan natuurlijk zonder kraaltjes. De beslissing hoef ik nu nog niet te nemen want eerst komt hint 3 en dat is de hiel. Maandag kan ik weer verder......

14 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige sokken, leuk ook dat kraaltje. Moet een beetje glimlachen om je verhaal, aanwijzingen krijgen en toch gewoon je eigen 'ding' doen;), het komt me bekend voor. Ik heb ooit eens een workshopje vilten gevolgd, moesten we beginnen met een Lieveheersbeestje, bij mij werd het gewoon een kabouter, ik dacht wat heb ik aan een heersbeest? Een kabouter kon ik wel slijten aan mijn kleinkind. Fijne dag verder!
  De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee om zo met elkaar sokken te breien. En kralen in je sok, dat zou ik ook niet verzonnen hebben. Heerlijk dat je zo 'eigenwijs' bent om je eigen draai eraan te geven. Kuddedieren zijn er al genoeg, haha.
  Groetjes en een fijn en zonnig weekend.
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk project ,,maar ik kom al tijd te kort dus ik houd me in lieve groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben helemaal weg van deze sok met kraaltjes en ga het filmpje bekijken hoe je dat doet. Wat een mooie wol van Wol met verve, lijkt me trouwens heel spannend wat er in dat pakketje zit. Ik ga de steken opzetten en kijken of het me lukt met die kabeltjes, groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk en apart project is dit sokken breien 'met aanwijzingen', het doet een beetje aan een puzzeltocht denken ;-)
  Die kraaltjes er in vind ik leuk staan, maar blijft dat allemaal wel goed in gebruik (in de was)? Ik ben heel benieuwd of je de voet gaat breien volgens de aanwijzingen of op je eigen manier. Persoonlijk vind ik het voetendeel van de Galileosok niet te druk, ik vind het juist grappig dat het voetdeel anders is dan het bovendeel. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om er je eigen 'ding' van te maken door af te wijken van het patroon. Ik wacht rustig af waar je voor kiest, mooi wordt het sowieso, want jij breit altijd van die mooie sokken!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Galileo-sokken...., dat zullen vast hele stoere romeinse sokken zijn, dacht ik..
  Nou, stoer valt wel mee, maar ze zijn wel mooi!
  Ik vind er mooie details in zitten, Willemien...
  Maar dat zijn we inmiddels al gewend van jou!

  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sokken breien blijft toch wel een ontzettend leuk klusje. Mooi garen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat worden ze mooi en wat gebruik je er prachtig garen voor! De kleuren lijken op de alpacawol die Anne voor mij heeft geverfd.
  Ik denk dat ik dit patroon ga opslaan en in mijn vakantie ga uitproberen. Ik vind het echt prachtig.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie sokken Willemien en dat kraaltje ... enig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weer van die mooie sokken, gezellig werkje.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig Willemien!!! Spannend, wachten op de volgende aanwijzing! Groetjes, ALexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooi patroon in deze sokken, maar kralen meebreien? Ik hoor dit voor et eerst, leuk.
  Plezier en succes met de voeten.
  Groeten, Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De sokken worden leuk, en het is ook aardig om je eigen draai eraan te geven. Groetjes Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dag Willemien, het was even geleden dat ik je blog een bezoekje bracht. Wat een leuke dingen heb je gemaakt / ben je aan het maken. Ik ben heel benieuwd naar de hiel van Galileo (als het maar geen Achilleshiel wordt ;-).
  Groetjes, Anna

  BeantwoordenVerwijderen