vrijdag 17 mei 2013

luchtige zomersokken

Het is heerlijk om sokken te breien; dat heb ik wel eens eerder opgemerkt. Maandag ben ik begonnen aan het Galileo meebreiproject en de eerste 'clue' is al klaar. Nu was dit de moeite niet want het waren maar 16 toeren voor het boordje, wel met een mini kabeltje er in. Gelijk 2 gebreid. Op 27 mei komt de volgende aanwijzing en dan worden in het beenstuk kraaltjes verwerkt. Ik ben er klaar voor.
In april breide ik al een paar luchtige zomer sokken - toen het nog akelig koud was- die ik nog niet heb laten zien.
Het garen is wol met veel katoen en polyamide voor de sterkte, dat ik in Zwolle op de Handwerkbeurs had gekocht. Het breide heerlijk en het patroon heb ik uit het 'intratuin' boekje waar ik hier over schreef. Het patroon heb ik wel wat aangepast. Ik zit/sta zelf niet op de tafel; daar heb ik mijn super modeldochter Bernie voor....Verder kan ik nu de katten kaarten beter laten zien. De eerste is al verstuurd naar mijn weefvriendin Sannie, die 3 prachtige katten heeft. Ze is morgen jarig...
Zo'n kattenrand zou heel mooi zijn als rand bij een theedoek, merkte Paula op en dat is zo.  Helaas is dat niet te realiseren op een gewoon weefgetouw zoals ik heb ; je hebt er heel veel schachten voor nodig. Ik ga dit nog eens bespreken met Carolien, die veel meer weet en kan dan ik.


De theedoeken die ik ontworpen heb maak ik voor een project van de linnenkring. Er doen meer dan 20 weefsters aan mee. Ieder weeft een aantal doeken en zo veel als je inlevert zoveel krijg je ook terug.... allemaal verschillend dan.
Wel zijn er voorwaarden gesteld aan de maat en het materiaal. Pas in februari moet alles klaar zijn en dat lukt zeker... De eerste schering is klaar en kan op het getouw gezet wordt zodra ik het werk dat er nu op staat klaar heb.


Het worden doekjes die ik voor van alles en nog wat kan gebruiken: als placemat, als gastendoekje, als handdoekje in het toilet; natuurlijk in mijn favoriete kleuren blauw/groene katoen en ecru katoenen chenille. Lekker zacht.
Als je met zo veel dingen tegelijk bezig bent als ik, duurt het wat langer dat het klaar is, maar dat geeft niets want er zit niemand op te wachten.

Heb deze week ook 's avonds lekker zitten spinnen en de eerste 100 gram is bijna versponnen en nog zo'n portie en dan twijn ik een mooi draadje om mee te breien later dit jaar. plannen genoeg en ik vermaak me prima. Nu nog wat mooier weer en ik ga lekker op het terras aan de gang met wol/katoen verven en het spinnewiel gaat mee naar buiten.

19 opmerkingen:

 1. Dat zijn dus Sokken met een hoofdletter! Wow.. Willemien wat een kunstwerkjes, prachtig met de ajourmotiefjes en de versterkte hiel/zool.
  Ik ben ook erg benieuwd naar je nieuwe Galileo meebreiproject; een sneak preview misschien?
  Nu had ik eerst niet in de gaten dat de geweven katten voor kaarten waren..., zo gaaf!
  Inderdaad jammer dat het geen randen voor theedoeken kunnen worden, anders zou ik graag een bestelling bij je doen, hahahaha!
  Ook hier kijken we uit naar wat buiten-zit weer..., maar ja we moeten het er mee mee doen hè..
  Fijne dagen, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He gelukkig stond je niet zelf op tafel. Toen ik de mooie sokken op de foto's zag, dacht ik al... nee he. En dan ook nog in zo'n bevallige houding, dat zou vragen om ongelukken zijn geweest. Zeker als je dan een beetje vermoeid zou zijn van al die activiteiten van je.
  Alle gekheid op een stokje, wat laat je ons weer mooie dingen zien, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat een geweldige sokken; kunnen die écht niet besteld worden? Prachtige motieven. Endan die theedoeken, dat zou ook echt geweldig zijn als die kunnen worden geweven met een kattenrand. Wat een activiteit daar bij jou. Leukdat te zien en te horen. Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als mijn cursus is afgelopen, moet ik me toch eens aan het sokkenbreien gaan wagen. Ik vind ze zo mooi en het lijkt me heerlijk om er 's avonds je voeten mee warm te houden. Maar ik zal dan maar beginnen met simpele sokken, want deze vallen wel in de categorie 'hogere sokkenbreikunst'.
  Die blauw-groene kleuren die je voor je doekjes gebruikt vind ik ook al zo mooi. Heerlijk fris!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schitterend werk, en de sokken, bijna te mooi om aan te doen.
  Heel veel plannen en werk, waar je veel plezier van hebt.
  Heel fijn om jou blog post te lezen, dat is gewoon genieten Prettige Pinksterdagen gewenst, spijtig genoeg koud weer verwacht
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjonge, jonge kunst met een grote K. Chapeau! En ook zo snel, hoe doe je dat nou toch? De hele dag zitten breien, weven enz. Ik hoor het graag eens.
  Xx De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ja sokken breien is echt leuk ik doe het graag,maar wat een mooi weefwerk jij bent toch ook van alle markten thuis hoor erg leuk,en de vaart erin zie ik

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige sokken heb je gemaakt!!! De katten zien er ook leuk uit en je doek/theedoek/lap is mooi van kleur!
  Stilletjes maak je een hoop dingen,hoor! Chapeau...
  Ik kijk uit naar de volgende doeken, ga je ook nog met andere kleuren werken?
  Fijne dagen, groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Willemien,
  Wat een mooie sokken!!!! Ook je kaarten met kattenweefsel zijn erg leuk! Ik lees dat je met verschillende projecten bezig bent, komt me bekent voor. Ik heb zelf ook verschillende dingen "in uitvoering", maar er is toch geregeld weer iets dat klaar is.
  Gr. Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige sokken, de poezenkaarten vind ik ook erg smaakvol met dat zwart en steenrood. Mooie doek heb je gemaakt. Als ik dat zo zie, dan begint het toch te kriebelen. Gaaf, als je je eigen theedoeken etc. kunt weven!! Ben benieuwd naar het draadje en vervelen die je je zeker niet. Hopen inderdaad op mooi weer en dan lekker buiten spinnen! Grtjs, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De sokken hebben een prachtige kleur en ook het patroon bevalt me erg. Mooi poezenkaarten! Als je 'pick up' gebruikt, kan je de kattenrand weven op vier schachten! Leuk om te doen, maar nogal tijdrovend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De pick up methode ken ik: wel leuk maar het kost zo veel tijd en het verveelt me dan al lang. Gek, met andere dingen heb ik dat niet. Gewoon doorgaan is het dan. Op mijn 4 schachts getouw heb ik zo'n weefsel staan en ik moet het gewoon 'even' afmaken; er zijn zoveel smoesjes te bedenken om het niet te doen......

   Verwijderen
 12. Wat een prachtige sokken heb je gemaakt. Ik ga toch zeker eens kijken op die site van dat mooie spinwolletje....

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie sokken, en wat is je weefwerk prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi hoor, die sokken. Prachtige kleuren van je weefwerk. Blauw/groen zijn ook mijn favoriete kleuren. Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtig patroontje voor de sokken. Echt mooi met zo'n ajourwerkje. De katten zijn ook super. Leuk idee om het weefsel voor kaarten te gebruiken.
  Spinnen is ook leuk werk, maar je moet er even de tijd voor nemen, vind ik. Een breiwerkje is wat makkelijker even te pakken...

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hai Willemien,
  Wat een prachtige sokken, zonde om er schoenen over heen te trekken! Je kattenkaarten vind ik ook erg mooi geworden, knap hoor zoals je dat gemaakt hebt, de ontvangers zijn er vast heel blij mee!
  Groetjes weer,
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat kun je toch veel Willemien! Ik lees met open mond dit blogje, alles even prachtig!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige sokken Willemien en ik ben zo benieuwd naar de sokken met kraaltjes van het Galileo meebreiproject.
  Kan ik daar nog aan mee doen??? En als kattenliefhebster val ik natuurlijk voor het prachtige weefwerk, succes en groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen