zondag 12 mei 2013

Inspiratie opdoen

De dagen vliegen voorbij... Tot mijn grote schrik zie ik dat het al weer drie weken geleden is dat ik een blog schreef. 
Wel ben ik een week naar Carolien in Duitsland geweest om weer de nodige inspiratie op te doen; ze heeft me ook heerlijk verwend met o.a. een super ontbijt..

Juist in die week begon de lente eindelijk. Per dag werden de bomen groener.... Toen ik terug kwam zag onze tuin er heel anders uit; ook hier was het een en ander gaan groeien. 
Ik had nog niet veel voorjaars klusjes gedaan -omdat ik het steeds veel te koud vond- maar nu was dat was wel zeer
noodzakelijk... De laatste tijd was ik dus lekker buiten in de tuin aan  de gang. Dan is er geen tijd om te bloggen...

Verder heb ik afgelopen week heel veel potten pruimengelei gemaakt. De oogst van 2011 en 2012 was zeer overvloedig; de pruimen van vorig jaar had ik allemaal ingevroren. Nu heb ik -tig potten gevuld en als ik het zo bekijk is dat maar goed ook want was de boom vorige jaren wit van de bloei, nu zit er amper een bloemetje aan en dat betekent dus weinig te oogsten.
Wat heb ik in die weefweek gedaan? Een patroon ontworpen voor een serie theedoeken die ik binnenkort ga weven. 
Verder ben ik heel intensief bezig geweest met het weven van een omslagdoek. Die is geweven, maar kan nog niet getoond worden want ik moet de boel nog afwerken en dat is er dus nog niet van gekomen.
Op het damastgetouw heb ik patroontjes geweven voor kaartjes. Ik ben niet zo van kaarten maken, maar dit was wel heel leuk om te doen. 
Minder leuk is het dat ik mijn favoriete fotobewerking programma nog niet weer terug heb na alle computer problemen. Daarom moeten jullie het doen met deze scheve foto.
Ik heb een hele serie katten geweven, maar die komen later nog wel eens langs.
Carolien vroeg of ik mijn nieuwe spinnewiel mee wilde nemen want zij had wel zin om dat te bekijken.
Rond de jaarwisseling kocht ik dit Kromski wiel en ik ben er heel blij mee. Ik had twee bejaarde wielen en die waren aan vervanging toe. De ene gebruik ik nog als ik moet haspelen, maar spinnen, nee dat lukt niet meer.
Ik heb het wiel gekocht van het mantelzorgcompliment dat ik al een paar keer gekregen heb. Hartelijke dank! 

Carolien heeft er op gesponnen en ik ook: 's morgens vroeg voor 8 uur trof ze mij zo aan:
Lekker charmant.... wel klaarwakker hoewel ik iedere avond na 0.00 ging slapen... Ik heb een mooi draadje gesponnen en dat zal ik laten zien.
Die gekleurde wolletjes zijn niet van mij; de takken en takjes omwonden met leuke draden vond ik wel een mooi plekje om mijn volle spoel tussen te zetten.

Ben ook nog een middag op stap geweest naar o.a. Dornum dat vlak bij de Waddenkust ligt. Als je dan zo dicht bij de zee bent moet je toch even het water zien... Het was duidelijk eb en het geeft een heel apart gevoel dat je eigen huis ook vlak achter de dijk ligt van die zelfde Waddenzee.
Een klein haventje en verder was het er erg rustig.
Natuurlijk ontbrak het mij aan niets bij Carolien. Ze heeft me echt verwend met allerlei heerlijkheden. Ze heeft echte zoete broodjes gebakken en als je zo'n prachtige schaal vol voorgeschoteld krijgt moet je er wel één van proeven...
Heerlijk... Verder heb ik me ingehouden. 

Ben thuis gekomen met twee kant en klare scheringen en heel veel ideeën. Op alle weefgetouwen hier staan nog weefsels die afgemaakt moeten worden. Iedere avond spin ik een paar uurtjes en dan heb ik ook nog mijn breiwerk: er zijn weer sokken klaar om geshowd te worden en ik ben bezig om 'te klein geworden' exemplaren van de kleinzonen aan te breien. Denk niet dat ze gekrompen zijn... nee de heren zijn nog volop in de groei en sokken groeien niet vanzelf mee.
Morgen begint een meebreiproject van de Galileo sok en ik ben van plan om daar ook aan mee te doen. Lijkt me leuk!

12 opmerkingen:

 1. Dag Willemien, wat eeen heerlijke plannen en en mooi reisverhaal dank je voor het delen. Veel plezier met denieuwe scheringen altijd weer een verrassing wat er van gemaakt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, je bent behoorlijk druk geweest. Leuke dingen gedaan. Ben benieuwd wat je allemaal weer gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk allemaal en die kaart is erg leuk met eigen weefsel ,ben benieuwd naar de rest

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eindelijk weer eens tijd genomen om andere blogs, waaronder de jouwe, te lezen. Wat ben je ijverig bezig geweest en wat een leuk reisverslag. Mooie breisels en weefsels.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Willemien wat fijn weer van je te lezen, heel wat beleefd geleerd en gedaan. Kaartje weefstuk is erg leuk
  Mooi reisverhaal, en ik ben ook wel benieuwd wat voor mooie werkstukken je gaat maken, en ons van laat mee genieten.
  Wat zit je daar prins heerlijk achter het spinnewiel, toch een kunst hoor.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Willemien,Leuk! jij bent lekker bezig met alles. Lijkt me zo leuk om eens bij Carolien te kijken, ben eens bij haar geweest toen ik net weefde en ze nog in Friesland woonde. Heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat weer een gezellige blog, Willemien!
  Leuke toepassing van weven voor een kaartje. Ziet er mooi uit. Je bent weer lekker bezig geweest met allerlei karweitjes. Maar goed dat je zoveel pruimen had ingevroren! De laatste 2 jaren is er zoveel bevroren. Bij ons zijn het de hazelnoten die steeds de klos zijn...
  Ik ben wel heel benieuwd naar je spinnewiel. Je zit daar zo heerlijk te spinnen!
  Geniet van het buiten zijn in de tuin. Ik probeer ook zo nu en dan wat te doen, maar het weer zit toch nog niet echt mee...

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezellig verhaal, is het echt 3 weken geleden, je somt zoveel op, het lijkt wel werk voor 3 maanden. Ben benieuwd naar je tuin, laat je eens wat zien? En pruimen, daar kan je een lekkere vlaai van maken. Mmmm.
  Groeten van De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan me voorstellen dat je geen tijd hebt gehad om een blogje te schrijven. Wat veel leuks.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb je inderdaad gemist bij de blogreacties. Wat heb je een leuke tijd gehad. Het weven van theedoeken dát lijkt me nou zó leuk. Mogen we die ooit ook zien? Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, je mag dan even niet geblogd hebben, stilgezeten heb je zeker niet. Bedankt voor die prachtige foto's! Het weefpatroon van de katten vind ik geweldig. Lijkt me ook mooi voor de rand van een keukendoek!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk mega lang blogbericht, Willemien!
  Zo knap dat je katten als afbeelding kunt inweven...
  Ik zou zo willen aanschuiven aan de ontbijttafel die ik zie, wat een heerlijke verwennerij.

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen