dinsdag 19 februari 2013

Een week vol drukte

Mijn sokken met kabels zijn al een poosje klaar; ik mocht even met de voeten op tafel om ze te showen.
Ook breide ik een mutsje voor mijn zus Froukje passend bij een sjaal die ik al eerder geweven had. Het is een leuk model overdwars gebreid met verkorte toeren. De muts is heel rekbaar en je kunt hem op verschillende manieren dragen.

De afgelopen week was er één met veel hectiek. Allereerst hadden we hier de verloting van mijn sjaal. Daar heb ik uitgebreid over geschreven in mijn vorige bericht. Mijn crea zussen hielden de hoge hoed vast en na deze ceremonie was het voor hen tijd om weer naar huis te gaan na een geweldig weekend met veel geklets en handwerk. Mijn ene zus nam het pakje met de sjaal mee. Zij was al van plan om garen te gaan kopen in Arnemuiden voor nog een Visserstrui en er moest ook wol komen voor de kleinzoon van mijn andere zus. 
Op dinsdag kwam mijn gewonnen doosje van Marloes , wat een prachtig sierdoosje gemaakt door haar Rob.
Het staat de hele week al te pronken op tafel. Nogmaals bedankt, ik ben er erg blij mee.
In de loop van de week merkte ik dat de winnares van mijn weggeef sjaal nog van niets wist en dat was ook zo. Op woensdag wist ze het eindelijk en daar heeft ze heel leuk over geschreven.Hier kun je er over lezen en de sjaal is ook te bewonderen. Door haar verwijzing naar mijn blog kreeg ik een giga hoeveelheid pageviews (voor mijn doen dan). Nu is het aantal weer terug op het normale. 

Vrijdag ben ik naar de Handwerkbeurs geweest met al mijn 5 zusters en 2 zwagers. Heerlijk om elkaar weer te ontmoeten, maar de tocht langs alle stands heb ik alleen gedaan. Dan kan ik kijken waar ik wil en hoef niet te wachten. Natuurlijk heb ik het een en ander aangeschaft. Voornamelijk weefgaren: in dit geval linnen dat ik ga gebruiken voor een project van de Linnenkring; later kom ik hier op terug. 
En dan natuurlijk sokkenwol; dat kun je niet genoeg in huis hebben.

In het boekje van de Handwerkbeurs staat een patroon van een prachtige sok van Wolhalla met een mooi verhaal over de inspiratie bron van dit schitterende patroon met kattenpootjes. Het spreekt mij erg aan omdat wij 2 rode katten hebben. De juiste kleur had ik niet, maar in het groen/blauw is het vast ook mooi. Dit garen heb ik geverfd op de sokken blank manier.
Natuurlijk heb ik de wol in de goede kattenkleur gekocht.Het is een prettig patroon en inmiddels ben ik aan de hiel toe. De blauwe bol wordt omgetoverd tot een paar sokken voor één van de kleinzonen en de lichtgroene bevat veel katoen; dat wordt dus een zomersok.  
Verder ben ik lekker bezig met weefwerk. Samen met mijn jongste kleinzoon maak ik aanrechtdoekjes voor zijn mem.
Voor hem een hele uitdaging want hij werkt voor het eerst op een 8 schachts getouw met trappers. Het lukt hem prima, maar als ik niet af en toe een stukje weef duurt het wel erg lang voor het weefsel klaar is..... hij is hier alleen op donderdag na schooltijd.
Op een ander getouw staat een weefsel dat ik maak voor het weefclubje. Het is heel anders dan wat ik gewend ben. Een eenvoudige damast op 3 schachten met handmatige selectie. Een hele mondvol. Ik vind het interessant om te doen, maar het is niet echt mijn ding. Natuurlijk heb ik een katten motief getekend. 
Het patroon wordt onder de schering gespeld en als alles goed gaat komt er een mooie ingeweven witte kat tevoorschijn. Je kunt het lapje ook omkeren; dan heb je hem in het zwart. 
Ik maak er een soort tasje van en daarom moet de ene kat op de kop geweven worden..... Ach, je verzint wat; ik ben nu met de derde kat bezig en ik probeer die zonder weeffoutjes te maken en dan moeten er ook nog 2 rode katten komen, dat moeten dan onze Boony en Spike voorstellen.... Draad genoeg. 
De meeste reacties staan een heel eind naar beneden. Hoe dat komt weet ik ook niet.

21 opmerkingen:

 1. Zeker, wat ben je druk geweest! Leuk zoals je ons meeneemt met al je werkstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dingen allemaal en fijn dat het doosje is aangekomen,en dat weefwerk echt geweldig leuk hoor ,ook jij bent toch een bezig bijtje hoor ,met veel creativiteit gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel leuks heb je! En wat leuk dat je kleinzoon zo trouw werkt aan zijn weefseltjes. Heerlijk dat oma af en toe wat meehelpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alle wat je maakt ziet er mooi uit en dan moet je ook zeker even met je voeten op tafel ;) Het mutsje is ook van heel mooi garen gemaakt, leuk patroon . Wat leuk dat je kleinzoon graag weeft, mooi wordt het. Een echt familie uitje naar de beurs, maar als je alles goed wilt bekijken is het idd verstandig om je eigen weg te gaan. Veel plezier met je aankopen en fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die doos is trouwens erg mooi gemaakt, leuk dat je 'm won.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, wat ben jij toch druk bezig en je hebt weer mooie dingen gemaakt.
  Heel apart de sokpatroontjes, toevallig kwam ik in een heel oud breiboek ook het kattepootjes patroontje tegen erg leuk.
  Plezier met je werkstukken.
  tot ziens,Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ben jij lekker druk met van alles!!!! Dat damast op 3 schachten heb ik ook wel eens gedaan. Leuk om te doen, maar het is wel een geduld werkje.

  gr. Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat maak je mooie dingen, die kattenpatroon is ook geweldig leuk!
  Je hebt een mooi doosje gewonnen!
  Veel plezier met je aankopen en met je weef-werk!
  Groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie sokken! Gewoon te mooi om te dragen, Willemien. Dat zijn kunstsokken...
  Het breien is, naast het weven natuurlijk, jou wel toevertrouwd! De muts is ook al zo mooi...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elizabeth, ze dragen ook heel byzonder!!!

   Verwijderen
 10. Wat ontzettend veel leuke dingen in één bericht..... Die muts is geweldig. Wat een leuk patroon en een mooie kleur wol. De sokken zijn superleuk en de geweven poes is natuurlijk ook heel mooi. Was de beurs de moeite waard, los van de familie natuurlijk? Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor het is een hele mooie beurs. Echt een aanrader. Ik kom er al jaren en iedere keer gaan er meer familieleden ook naar toe. Voor elk wat wils.

   Verwijderen
 11. Wat een bezige bij ben je! Leuk om te zien wat voor moois je allemaal onder handen (en aan de voeten ;-) hebt.
  Gefeliciteerd met de doos, daar ga je vast een hoop plezier van hebben.

  (PS ik wilde vanmorgen al reageren, maar kon nergens het reactievak vinden. Nu blijkt het een heel eind onder de eerste opmerking van Carin te staan, raar hé?)
  Groetjes weer
  marjan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, erg raar. Ik weet ook niet hoe het komt. Gelukkig komen er wel reacties. Je moet wel een heeeel eind naar beneden scrollen. De aanhouder wint..

   Verwijderen
 12. Willemien, wat een gezellig blog, en wat veel mooi werk laat je zien., leuk patroon dat van de muts
  Het weven is echt een kunst.
  Mooie doos heb je gewonnen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het ontzettend knap van je kleinzoon dat hij kan weven. Zo'n keukendoek vind ik prachtig. Je sokken zijn ook al zo mooi en ook je andere weefwerk. Telkens als ik je berichtjes over je weefwerk lees, denk ik dat ik dat ook eens wil leren. Maar ik heb ook laatst Titia haar blogberichtje gelezen over haar 'battle' met het weefgetouw. En dan denk ik dat het toch een hele toer is om dat te leren.
  Je katten zijn prachtig! Dat zijn ook niet zomaar huis-tuin- en keukenkatten. Wat voor ras is het?
  Willemien, ik geniet altijd van je blogberichtjes en zeker ook van al je reacties op mijn blog!
  Groetjes en veel weef- en breiplezier.
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn wel heel gewone htk katten, voor ons van onschatbare waarde.
   Over het weven neem ik contact met je op. Willemien

   Verwijderen
 14. Jij hebt niet stik gezeten ;-)...! Leuke sokken, garen en prachtige weefsels! Grtjs, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meteen een tegenbezoekje! En wat een heerlijk blog bericht meteen! Tuurlijk ook meteen volger van jouw blog geworden. Mooie sokken en wat een leuke muts! En wat kan jij schitterend weven!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die prachtige kattenpootsokken zitten nu aan mijn voeten! Mam: ze zijn prachtig!! Ik zit vannacht in de n8 met heerlijk warme voeten. Wie heeft dat nu: kattepootsokken!??? XX

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Willemien, ik sta steeds weer versteld van je veelzijdigheid. Jij bent echt een allround handwerkster. Wat heb ik weer genoten van je prachtige werkstukken.

  BeantwoordenVerwijderen