zondag 15 december 2013

Midwinterwol

Daar ben ik weer.... eindelijk. Een onverwachte vakantie, lichamelijk ongemak en als klap op de vuurpijl een computer die definitief de geest gaf waren de oorzaak van mijn lange zwijgen.....zelfs amper reacties op andere blogs. Het kwam er niet van.
Dit laatste was gemakkelijk op te lossen, hoewel... Als je niet anders gewend bent dan met Windows XP te werken is de overgang naar Windows 8 best heftig.
Gisteren een heerlijk dagje naar Winschoten geweest, waar een geweldige wolmarkt georganiseerd was. Een paradijs voor de liefhebber. Zo veel moois op één plaats verzameld dat willen wij wel.....
Er zijn heel wat bezoekers geweest; op de website van de organisatie las ik dat het ruim 1300 waren.
Toen ik arriveerde liep ik direct Marloes Kreatief tegen het lijf. Zij was een paar minuutjes eerder gearriveerd. Samen koffie gedronken.(we kenden elkaar alleen van het bloggen, maar nu dus in levende lijve en dan snel de markt op. Wat een feest!!
Natuurlijk heb ik iets gekocht.... daar ontkom je haast niet aan.
Dit moeten sokken worden, maar dan moet ik eerst 3 draadjes spinnen van cheviot, merino en mohair; twijnen, breien en dan show ik wel weer. 't Kan nog wel even duren voor het zover is.
Ik had afgesproken met mijn vriendin Carolien en toen we aan de lunch zaten las ik een sms berichtje van Betsy van wolatelier DiAn dat ze op zoek was naar me, ook met haar en dochter Anne had ik afgesproken. 
Al onze gekochte schatten kwamen op tafel. Het gestreepte stofje rechts op de foto kreeg ons aller aandacht. Het is geweven door Betsy haar overgrootvader en Carolien kon hier weel het een en ander over vertellen. Ongetwijfeld zal Betsy hier over bloggen.
Anne kocht potjes wolverf en het paarse pakket gaat vervilt worden door Betsy. De knopen heb ik gekocht voor de door mij geweven en vervilte tas die ik in de afgelopen weken gemaakt heb; daarover in een latere blog meer.
We waren nog lang niet uitgekeken en ik heb heerlijk gekletst met andere blogvriendinnen. De verleiding was groot als je zo in luilekkerland rond loopt.
Deze prachtige Shetland lontwol kocht ik van Ineke van Wol'Draad. Ze heeft geverfd met Walnotenbolsters en dit is het eerste, tweede en vierde bad. Wat het gaat worden weet ik nog niet..:-)) Komt wel.....
Dan nog 2 boeken...
Vol prachtige breipatronen.
Dit geweldige boek heb ik zelf al een poos in huis, maar dit exemplaar is voor mijn zus Froukje, omdat ze voor mij een vest breit met het Arnemuidse visserspatroon. 
Tenslotte een aantal oude strengen wol. De firma Lowlands Legecy, die de markt organiseerde, krijgt wel eens bij het opkopen van spinnewielen en weefgetouwen materialen die ook weg kunnen.... Zelf komen ze er eigenlijk niet aan toe om die te verkopen. Nu hadden ze een stand ingericht waar de liefhebber kon uitzoeken wat van zijn/haar gading is; voor zeer weinig geld. 
Deze strengen Zweedse wol liggen hier nu te wachten om verweven te worden......wanneer?????
Ook deze bollen linnen verhuisden naar mijn voorraad. Natuurlijk weet ik al wel wat ik er mee wil, maar nog niet wanneer ze aan de beurt zijn.  
De afgelopen weken kon ik wel lekker bezig zijn met mijn hobby; er zijn wat zaken afgemaakt en ik zal dat later nog laten zien... Ben nog bezig met het theedoeken project van de Linnenkring; pas in februari moet dat klaar zijn en ik ben nog aan het nadenken hoe ik een opdracht van mijn weefgroepje ga aanpakken; ook dat moet in februari geweven zijn. Lukt wel....als er maar geen onverwachte zaken tussen komen.

16 opmerkingen:

 1. Ha, Willemien! Ja, wat was het leuk he, op de Midwinterwol. Het was ook een goede gelegenheid om even bij te kletsen en een nieuwe afspraak te maken! Ik vond het ook heel bijzonder om even met Carolien kennis te maken en informatie over de geweven lap te krijgen. Jammer dat ik Marloes gemist heb. Wie weet een volgende keer.
  Je hebt weer prachtige wol ingeslagen. Die blauwe wol is echt geweldig, maar ook van de andere garens weet jij ongetwijfeld weer iets moois te maken :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om weer een berichtje van je te lezen, Willemien!
  Ik heb in de achterliggende weken nog wel eens aan je gedacht en me afgevraagd of je niet ziek was... Het was zo stil op je blog.
  Zo'n wolmarkt is natuurlijk net wat voor jou! En je hebt mooie aanwinsten mee naar huis genomen. Daar kan toch geen synthetisch materiaal tegenop hè...
  Leuk dat je Marloes hebt ontmoet en Betsy hebt gezien; super gezellig!
  Ik snap best dat je moet wennen aan Windows 8, het is echt wel een beetje anders. Maar het gaat je vast wel lukken!

  Fijne week, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het was echt super leuk en grappig dat het zo heerlijk bekend aanvoelt zo een ontmoeting ,hoop Betsy de volgende keer ook te ontmoeten gr marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Willemien, wat goed dat je er weer bent. Van Titia hoorde ik al over de wolmarkt, zij was je ook tegen het lijf gelopen. Als ik al die mooie wolletjes zie, vind ik het erg jammer dat er niet eens zo'n markt hier in de buurt is. Volgens mij zijn ze meestal in het noorden. Misschien de volgende keer toch de reis eens aanvaarden, heeft Marloes tenslotte ook gedaan :-).
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Willemien. Wat fijn dat je weer in blogland bent! Ik hoop dat je helemaal hersteld bent?
  En oh wat erg hé zo'n computer die niet meer doet wat jij wilt!
  Leuk dat je Marloes en Betsy tegen bent gekomen op de Midwinterwol. In het echt praten is toch altijd weer anders dan via het blog.
  Mooie dingen heb je gekocht (en veel!), voorlopig hoef je niet bang te zijn dat je niets kunt doen. Veel plezier er mee!
  Groetjes weer
  Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je gemist.
  Wat een mooie aankopen. Dat wordt 'aanpoten'.
  Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.
  Groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Willemien, blij verast een blog van je weer te zien, was al ongerust
  Begrijp dat je ziek was, gelukkig weer hersteld. PC die het heeft begeven
  Gezellig naar de Midwinterwol, en vriendinnen treffen uit blogland.
  Echt fijn, mooie aankopen gedaan, je kan weer fijn aan de slag deze winter.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was leuk je te ontmoeten in Winschoten Willemien! En je hebt er prachtige spulletjes gekocht. Veel plezier met het verwerken ervan!
  Groetje! Titia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Willemien, wat was het weer een feestje hé? Ik vond het ontzettend leuk je even weer gezien en gesproken te hebben. Fijn dat je nu ook weer in blogland bent! :-) Heel veel plezier met het verwerken van al het moois. Ben erg benieuwd!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, dit klinkt als een heerlijke dag!! Jammer dat het zo ver weg was voor mij, anders had ik graag aangeschoven! Je kunt nu weer heerlijk vooruit met al je mooie en nieuwe aankopen, heerlijk! Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Willemien, fijn dat alles weer oké is!!! Ik ben je niet tegen gekomen afgelopen zaterdag, jammer. Het was weer een feestje! Je hebt mooi spul ingekocht!
  groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk om je ook nog even te zien j.l. zaterdag, Mooie spulletjes heb je mee genomen. Ik heb de garenhoek bij Lowlands Legecy niet gezien maar heb wel een nieuw leertje voor mijn spinnewiel gekocht bij hen. En wat een heerlijkheden al dat prachtige materiaal, ik kan ook weer een poosje verder.
  groet, Alida.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hej Willemien, fijn dat je er weer bent. Jullie hadden een topdag daar op de wolmarkt. Prachtige aankopen, veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. He Willemien, ik heb je echt gemist hoor. Leuk dat jullie, mijn zus en jij zo'n leuke dag hadden daar in Winschoten en wat een prachtige aankopen. Jij kunt de feestdagen heerlijk doorkomen in ieder geval. Lekker de kachel hoog, fijne mensen om je heen en handwerken maar! hartelijke groet! @

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk was het he! en wat heb je mooie dingen gekocht. Ik ben je niet tegengekomen .maar het was er ook wel erg druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige wol heb je gekocht! Dat zal genieten zijn! De allerbeste wensen voor 2014! groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen