zondag 5 augustus 2012

Borduurstof weven


Vandaag heb ik voor de verandering geborduurd. Dat is lang geleden..... Voor dat ik kon beginnen heb ik van de week een borduur stofje geweven.
Ik heb een schering gemaakt van 8 cm breed en ruim 3 m lengte. 55 cm stof was genoeg voor het borduurlapje. Even wassen voor de krimp, drogen, strijken en klaar voor de start.
Wat omslachtig allemaal zullen jullie wel denken.
Ja, maar ik wil graag een aftelbare stof die past bij een eerder geweven stof. Het witte garen is ook gebruikt in het zwart-witte 'block twill' weefsel.
Deze lap ligt al een paar maanden te wachten om tot  'iets'  
om gevormd te worden. Wat ik van plan ben te maken zal later blijken.
Ik moest nog even zoeken naar zwart borduur garen en ik heb een alfabet getekend. 
Op deze foto is de ondergrond niet mooi wit, maar dat komt door het licht van de lamp. Het is al donker aan het worden en ik wil dit bericht vanavond nog versturen want het is al lang geleden dat ik iets van mij heb laten horen/zien.
Ik was jarig en dat heb ik meerdere dagen gevierd......dat kost tijd, maar het was heel gezellig met vijf van mijn zusters en een zwager op de Natuurmarkt van de Kruidhof in Buitenpost. Mijn Heer Bommel was ook van de partij. Zijn zakdoeken zijn geweven en een aantal zijn ook al gezoomd. Ik laat ze nog wel zien als ze allemaal klaar zijn.
Ons huis Bommelstein was toe aan een buiten onderhoud- en schilderbeurt. Dat is nu 2 weken bezig en ook de volgende week is nog wel nodig.... want er valt hier af en toe een buitje en dan kan de schilder niet aan het werk.... We doen dat niet zelf hoor; dat staat het fysiek niet toe, maar toch ben je er wel mee bezig. De tuin schreeuwt om in gewerkt te worden; de pruimenboom moet gedund worden maar ik kan er nu niet bij en de oprit staat vol met potplanten die verdrongen werden door steigers en ladders....... Het komt wel weer goed, maar het kost tijd en zo snel ben ik niet meer.

Ik borduurde ook nog twee katten; ze lijken wat kleur betreft totaal niet op onze Boony en Spike want die zijn rood.
Alle onderdelen moeten tot en geheel gesmeed worden en de 2,5m lange smalle schering waar ik nog aan weef is ook onderdeel van het geheel...als alles klaar is zal ik dit natuurlijk laten zien. 
Ik ga nu ook weer reageren op de berichten die op Blogger verschijnen.......het kwam er gewoon even niet van.....

19 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk dat je je stof voor borduren ook zelf weeft! Ik heb laatst ook wat geboorduurd, terwijl ik dat al jaaaaaren niet meer deed! Afwisseling is leuk af en toe.
  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Benieuwd naar alle nieuwe dingen!
  groetjes, Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je verjaardag. Ben benieuwd hoe je al die weef en borduurprojektjes aan elkaar gaat breien. Kan me voorstellen dat je weinig tijd met de schilder in en om het huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Ben benieuwd naar het eind resultaat van je drukke werkzaamheden. Zo leuk dat je het borduur-linnen zelf weeft, knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog gefeliciteerd en ook ik ben reuze nieuwschierig naar je project.

  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd met de verjaardag en gezellig dat je er weer bent hoor ,wat een drukte bij jouw maar wat je aan het maken bent ziet er veelbelovend uit tot later ,Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig je eigen borduurstof weven. Dat is nog eens 'vanaf het begin beginnen'. Ook ik ben zeer benieuwd naar al het toekomstig moois. Leuk dat je wat van je laat horen.
  Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag. Ik maar denken dat je op vakantie was, maar je bent hartstikke druk. Leuk dat je die stof weeft om op te borduren. Leuke borduurtjes al.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo ik had je al gemist, dacht is vast en zeker op vakantie. Maar nee , er word hard gewerkt.
  Zelf je bordduurstof maken, knap hoor. Wij gaan naar de winkel, het lijken al lieve borduurtjes Heel spannend wat je gaat maken en ons zal showen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ai..., ik ben me toch nieuwsgierig naar wat je gaat maken!
  Maar ik zal nog even geduld moeten hebben. Tjonge.., zelf je borduurstof weven.., tja waarom ook niet als je weefster bent?
  Zaterdag heb ik een klein weefraampje in de kringloop op de kop getikt, Willemien.. Ik ga er lekker mee experimenteren...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allereerst nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik dacht dat jullie lekker ergens op vakantie waren, maar niets is minder waar. Wat een drukte is dat toch als er allemaal werklui in en om je huis rondlopen. Hopelijk knapt het weer snel op, zodat de klus geklaard kan worden.
  Wat geweldig dat je zelf je borduurstof weeft. Ik ben wel heel benieuwd wat het gaat worden. Je hebt al een tipje van de sluier opgelicht, maar ik kan me er nog geen goed beeld van vormen...
  Leuk uitje naar Buitenpost. Dat is wel een aanrader om een keer naar toe te gaan.
  Veel plezier met alle activiteiten.

  lieve groet,
  Betsy

  (ps. ja, tijdens onze uitjes denken we ook nog wel eens aan jou, :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag jij hebt ook leeuw als sterrenbeeld net als ik. Veel plezier met je borduren en al de andere dingen waar je mee bezig bent. Vandaag waren wij in Fryslan en om onze kleidochters verjaardag mee te vieren en moest ik nog aan je denken.
  veel groeten, Alida.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wauw wauw wat maakt u prachtige creaties met het weefgetouw. Zelf hou ik erg van haken en breien.. Maar dit vind ik toch ook helemaal geweldig :) Nou ben ik nog niet zo heel bekend met blogspot, ik zocht u contact gegevens, maar die kon ik niet vinden.
  Lieve groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tjee willemien. Ik wist niet dat je jarig was dus bij deze nog gefeliciteerd. Dus bommelstijn word geschilderd. Tja zo nu en dan is dat nodig ja. Hier moet dat ook nog en de tuin, tja het onkruid groeit harder dan de gewone planrjes. We komen er helaas niet aan toe. Leuk om weer een blogje van je te lezen. Het is inderdaad rustig aan jullie kant maarja, als je ook zoooo druk bent kan ik het me voorstellen. Groetjes astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gezellig dat je weer op visite kwam bij mij op het blog. En super dat ik zo'n gezellige mail van je kreeg. Niemand neemt je kwalijk dat je niet op je blog te vinden was hoor. Je was gewoon druk met andere, heel fijne, dingen. Ik wil je nog wel even zeggen dat ik benieuwd ben naar de zakdoeken en dat ik je borduurwerk heel mooi vind. :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Willimien,
  Lees net dat je jarig bent geweest. Alsnog van harte gefeliciteerd!
  Wat leuk borduren op eigen geweven boorduurstof. Ik ben er laatst ook weer mee aan de gang gegaan, maar dan op vilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat gaaf om zelf je borduurstof te weven. Ik ben heel nieuwsgierig naar het project waarmee je bezig bent. Ik ga het zeker volgen!
  Groet,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo Willemien nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Veel drukte in en om huis begrijp ik.
  Schilder gedoe is niet zo leuk, maar je ontkomt er niet aan he dat moet toch af en toe gebeuren.
  Gelukkig heb je ook nog wat tijd gevonden voor handwerkjes en wat leuk dat je zelfgemaakte borduurstof hebt, prachtig!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 18. als borduurster vind ik het helemaal leuk dat je zelf je borduurstof geweven hebt!! dat is helemaal het toppunt van hand-werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. een vraagje , ik zou graag je adresgegevens willen, ivm met het rugzakje....
  groetjes ,Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen