zondag 15 juli 2012

Kersenfair in Groningen

Zaterdag zijn Heer Bommel en ik een heerlijk dagje weg geweest naar Noordoost Groningen. Op Immy haar blog Stoffen, spinsels en draden las ik dat er een Kersenfair zou zijn..... Daar moest ik natuurlijk meer van weten en zij meldde mij dat dit op 14 juli zou zijn in Nieuwolda.  Dan moet je dus even met Google aan de slag en ja hoor ik vond het. 
Zaterdag al voor de koffie op stap en het grootste gedeelte van de reis had ik wel eerder gereden alleen het laatste stukje even het navigatie systeem aan.... Voor dat we het wisten waren we al bij Boerderijwinkel Molema.
Midden in een akkerbouw gebied een fruitteeltbedrijf; een bijzondere afwisseling tussen al het graan waar de streek zo bekend om is. 
Appels, peren, pruimen en kersen en diverse soorten bessen.
Heel bijzonder is de wijngaard Ol diek. Wijnranken in de polder? Druiven van de klei?   Jazeker! Een van de noordelijkst gelegen wijngaarden van Nederland......


Voor deze dag waren diverse standhouders uitgenodigd. 
Twee van mijn blogvolgers waren ook gevraagd en zij hebben met nog een weefvriendin een kraam ingericht met hun weefsels en spinsels.
Heb eerst de dames opgezocht en ja hoor ik ontmoette hen voor het eerst in levende lijve... Heel bijzonder, heel leuk!
Natuurlijk moest ik van alles bekijken en bevoelen....
Ze vroegen Heer Bommel direct naar de zakdoeken uit mijn vorige blog, maar die zijn nog niet klaar.
Eerst maar koffie en Heer Bommel bleef op het terras met nog een koffie en inmiddels ontdooide appeltaart en heel veel muziek. 
Ik was zo onder de indruk van het prachtige werk van Klazien van 87 jaar, Immy en Alida, dat ik helemaal vergeten ben om foto's te maken.......Dom, suf...... maar niet getreurd; Kijk maar bij Alida, zij heeft foto's van de dag. Op haar blog is prachtig weefwerk te zien.
Ook Immy heeft over de geslaagde dag geschreven en ook bij haar zijn foto's te zien. Ook haar blog is de moeite waard om te bezoeken.
Ik ben blij dat ik weefvriendinnen in Noordoost Groningen heb en met dank aan de kersenfair hebben we elkaar ontmoet. Een leuke fair met meer interessante kramen, maar op een gegeven moment had Heer Bommel wel genoeg muziek gehoord en wij zijn weer richting huis gegaan.
Een prachtige autorit over kleine onbekende Groninger weggetjes, lekker alternatief.... een blaastest en een maaltijd in het Lauwersmeer gebied en over de ons bekende Friese wegen, waren we vroeg in de avond weer thuis.
En de kersen??? Die waren heerlijk.....
Ik heb voor de foto's van en informatie over de Boerderijwinkel Molema gebruik gemaakt van hun folder en website.

10 opmerkingen:

 1. Dankjewel voor je complimenten. Het was leuk om jullie te ontmoeten. Het was inderdaad een hele gezellige dag en we hebben nog heel goed weer gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bijzonder: een wijngaard in Noordoost Groningen! Dat wist ik helemaal niet. Voor mij staat dat gebied synoniem met aardappels en graan...
  Je hebt er in ieder geval een heel leuke ontmoeting gehad! Wat is dat toch leuk om via je blog mensen te leren kennen. Je hebt zo gespreksstof, omdat je dezelfde passie deelt :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Bommelmien, het was heel leuk om jullie te zien bij onze kraam. Dank je voor je complimenten, wij hebben veel leuke reacties gehad.
  Fijn dat jullie weer goed zijn thuis gekomen.
  groeten, Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellige dag gehad, en weefvriendinnen ontmoet.
  Leuk hoor een mooi verslag, de andere blogs ook even gezien. En MMMMM lekker kersen.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Bommelmien, (wat een grappige naam!)

  Dank je wel voor je bezoekje aan mijn blog en het aanmelden als volger. Leuk dat je wilt zien wat er op mijn blog gaat gebeuren.

  Ik heb net eens even uitgebreid je blog bekeken: er staan voor mij weer hele nieuwe dingen op (zoals bijvoorbeeld het weven) en dat vind ik altijd leuk om te lezen en te bekijken. Daarom heb ik me ook op jouw blog als volger aangemeld.
  Zelf heb ik nog nooit wat geweven (of moet ik ´gewoven´ zeggen?) behalve misschien op de lagere school een ' bladwijzer' die gemaakt werd met de weefdraden (oh da's vast het goede woord niet...sorry, ik ben overduidelijk een leek) op een oude schoenendoos.
  Ik ga nu eerst je ABC van het weven lezen zodat ik een beetje weet hoe of wat.

  Dank je wel en heel graag tot een volgende keer!
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Willemien,
  leukkkk nou wij woensdag nog de ontmoeting op weversmarkt in hoorn. Voor andere die ook willen of hoe onze date toe stand is gekomen http://www.gelukkigkreatief.blogspot.nl/2012/07/ontmoeting-op-weversmarkt-hoorn-18-juli.html?m=1
  Maar even op deze manier anders zoveel type op mijn mobiel, ik heb er ook reaktie voor jou opgegeven willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is nog eens fijn kersen eten samen. Leuk uitje en ontmoeting.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk uitje. En leuk om mensen met dezelfde passie te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bommelien, jij kunt op zo'n manier schrijven dat het net is of ik over je schouder mee kan kijken. Heerlijk verslag van een feestelijke dag. Fijn ook om je bloglezers te ontmoeten. Ook dat was een feestje. En de kersen? Die zien er heerlijk smakelijk uit :-)

   Verwijderen
 9. Jullie hebben echt genoten, dat is duidelijk..
  Ik wist niet dat er een wijngaard mogelijk was in Groningen, maar zo zie je maar...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen