zondag 1 juli 2012

Verrassingspakket en Wolfestival

Zaterdag kreeg ik een mailbericht van Sylvia van Wol met Verve. Zij heeft prachtige handgeverfde wol en op haar site biedt ze een verrassings kwartaalselectie aan. Volgens mij was dit de eerste keer en ik heb me in april daar voor opgegeven. De pakketjes zijn verstuurd en ja hoor in de brievenbus zat een postdoos; muurvast, geen beweging in te krijgen. Natuurlijk is het wel gelukt om hem er uit te krijgen en de inhoud is super.
Een prachtige streng garen van 80% superzachte merinowol en 20% bourette zijde. De kleur is geïnspireerd op bloeiende seringen. De foto is erg blauw, maar in het echt meer uiteenlopende tinten paars.
Het patroon Mouche kwam tot stand naar aanleiding van de vele vliegen die op de seringen afkwamen en Sylvia zat daar 'lekker' tussen te breien, weliswaar in Zuid-Frankrijk.
Je kunt er heerlijke luchtige sokken van breien in een zomers kant patroon met vliegjes... Er is ook een patroon voor een luchtige sjaal bijgevoegd als je geen sokken mens bent en natuurlijk kun je ook zelf wat verzinnen.
Als extra een patroon om een tasje te breien met hetzelfde vliegen motief om je brei-accessoires in te bewaren. Vandaar het beugeltje. 
Ik ga voor de sokken en aangezien ik op niet al te grote voet leef kan het tasje ook nog gebreid worden.
Sylvia, ik teken ook in voor de volgende herfst verrassing....
Vandaag kon ik haar persoonlijk bedanken.

In Orvelte was een wolfestival georganiseerd en daar was zij ook. Ik kende haar niet persoonlijk, maar had al aangegeven dat ik van plan was om daar naar toe te gaan.
Samen met mijn Heer Bommel zijn we dwars door Friesland naar Orvelte in Drenthe gereden. Heerlijk weertje en niet druk op de weg.
Eerst maar een terras opgezocht want het was koffie tijd en ik ben de stands gaan bekijken. Wat een wol!!! en zo veel.
Genieten dus en dat deed Heer Bommel ook:
Ondertussen was ik nog steeds niet uit gekeken bij Sylvia,  nu kon ik al die mooie wolletjes echt zien en vastpakken en voelen....
Prachtige handgeverfde sokkenwol, de kaartjes waaiden alle kanten op ; er stond een stevig windje, maar.... het was droog en de zon scheen.
Heer Bommel miste mij niet echt:
Geverfde lontwol, een assortiment breinaalden, leuke boekjes, katoen (niet zelf geverfd) en 'het' tasje.
Het was op dat moment best druk, hoewel dat op deze foto niet blijkt.... Even een wolletje wat beter bekijken....
Mooi hoor en vooruit......we nemen er nog één.
Sylvia, ik moet nu naar Heer Bommel want die blaft van de honger.... het is tijd om te lunchen.....Is dit de sok uit het pakketje??? Ja, maar wel in een andere kleur..... 


O, wat leuk: De landelijke spingroep, even kijken.....
Ondertussen begon de Ierse folk band leuke liedjes te spelen, het werd steeds drukker en gezelliger... en het was droog en de zon scheen; de wind was wel wat fris....
Deze dames waren net van hun jas ontdaan; dat was uiteindelijk de reden van het wolfestival; de schapen werden geschoren. Dat gebeurde binnen in de stal en daar was het duister en druk, daar ben ik maar gauw weer weg gegaan op weg naar mijn Heer Bommel. 
Hij tomatensoep en een tosti en een kopje koffie en ik een broodje gerookte zalm met een cappuccino...... Geen foto....
Is de beurs dan dicht gebleven?????? Wel nee..... 
Zo veel moois en dan niets mee nemen....dat bewaar ik
nog even....heb ik dan weer iets te laten zien...... 
Een hele geslaagde dag.

16 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk logje, ik zit helemaal mee te genieten en kan me precies voorstellen hoe dat gegaan is, hi hi! Wat mooi, al die geweldige wolletjes, de sfeer, de schaapjes, de oude stallen en schuren... Volgende keer wil ik ook!! We zijn nu natuurlijk wel heel benieuwd naar je aankopen he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Willemien, wat een leuk verslag. Fijn dat Heer Bommel zo makkelijk is als hij op tijd zijn natje en droogje krijgt. Zo heb jij heerlijk op die markt kunnen struinen. Ik zou daar ook maar moeilijk weg kunnen komen, het ziet er allemaal zo mooi uit.
  Mooi pakket heb je ontvangen.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne dag gehad, en mooi al dat mooie garen.
  Gezellig en mooi verslag om te lezen.
  Zeer benieuwd wat je hebt gekocht en gaat maken.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dag en oh die wol, zoveel kleuren...
  Hoe heb je kunnen kiezen.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het leven van een weefster toch weer heerlijk als je al die mooie materialen ziet en (vooral) voelt!
  Veel plezier met je mooie pakketje.
  Groet, Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, dat is nou een ideale dagbesteding voor een woljunk en zijn echtgenoot die zich altijd laat verwennen met de nodige versnaperingen. Dat je ons laat meegenieten met je woltrip is nou super. Binnenkort kom ik je aankopen wel eens bewonderen als ik alles achter de rug heb. Groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie vertelling, je hebt me werkelijk mee genomen op je woltocht, plezier met je mooie garen.
  Groeten, Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk om zo weer met je mee te kijken en (vooral!)te lezen. Het is altijd genieten van je blogjes. Jullie hebben je allebei in ieder geval kostelijk vermaakt tussen de wolletjes.
  Spannend om een verrassingpakket in de bus te krijgen. De wol ziet er prachtig uit en ik denk dat je daar wel weer iets moois van weet te maken.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterende wol... En o, wat heb je genoten, het spettert er aan alle kanten vanaf! Maar ik kan het me heel goed voorstellen. Het lezen van je belevenissen was ook bijzonder meegenieten!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige wol allemaal! Je moet een heerlijke dag hebben gehad!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk verhaal. En die foto s geven de hele sfeer weer ,heb me bij Sylvia dus maar even voor de nieuwsbrief aangemeld en leuk zeg die verrassingspakketjes misschien ga ik dat ook eens doen gezellig Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha, wat leuk je bent een dagje naar Drenthe geweest!
  Een mooi verslag en ik kan me voorstellen dat je je als een kind in een snoepwinkel voelde daar.
  Heerlijk al die kleurtjes en al die verschillende kraampjes.
  En ook heerlijk dat Heer Bommel zich prima vermaakte zodat jij fijn kon rondneuzen.
  Benieuwd wat je allemaal niet hebt kunnen weerstaan en wat je er van gaat maken...
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellige dag heb je gehad en de wol is inderdaag prachtig. Ik zou zo weer willen gaan breien, maar met 38 graden hier is dat wat plakkerig. Ik heb nog een breiwerkje liggen dat ik in september begonnen ben. Maar ik ben nu te druk met naaien. Alles op zijn tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijk verslag om te lezen! Je schrijft heel beeldend, ik zie het voor me. En wat ik in de fantasie zag, vulde jij ook nog aan met mooie foto's :-) Heel veel breiplezier hoor !!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Altijd leuk een verrassingswolpakketje, en leuk zo'n woldagje. Ik verheug mij ook op 18 juli. Dan is er namelijk de weversmarkt in hoorn die word 1 keer per jaar gehouden. Kan dan bijna nooit kiezen voor wollies en dan al die mooie nieuwe spinnenwielen en andere artikelen. Misschien wel tot ziens in hoorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk dat je Sylvia hebt ontmoet en wat een gezellige markt, tja en die sokken ik weet niet wat ik had maar het ging gewoon niet , de sjaal is zo mooi luchtig en zacht daar zal je wel veel plezier van hebben, sokken breien kan altijd nog....ik ben benieuwd naar het volgende kwartaal pakketje .
  hartelijke groet Marjolein van Ravelein's Place

  BeantwoordenVerwijderen