zondag 10 maart 2013

Kattenpootsokken

In het boekje van de Handwerkbeurs in Zwolle staat een sokkenpatroon van Wolhalla. In mijn vorige bericht heb ik hier al over geschreven en daar kon je al een beginnetje van de sok zien. Inmiddels zijn de sokken klaar. Het was een feest om ze te breien. 

Zelf heb ik al verscheidene paren en je hoeft maar 1 paar sokken tegelijk aan.Hier zie je ze aan de voeten van onze jongste dochter.
Een week geleden was ze hier even en ik heb haar gevraagd of ze een sok wilde showen voor een foto op mijn blog. Toen was ik nog aan het breien met sok 2. 

Ja hoor, met 1 voet op een weefgetouw en van alle kanten kon ik fotograferen. Dat gaat zo wel gemakkelijker dan bij je eigen voeten....

Door een ajour patroon rekken sokken gemakkelijk uit, maar deze niet want de ontwerpster heeft een mooie aansluitende achterkant bedacht. Het kuit patroon loopt prachtig door in de hiel. Je ziet ook nog een klein stukje van het weefwerk van kleinzoon Berend, waar ik ook over schreef in mijn vorige blog.

Nog een foto en op dat moment wist ik voor wie ik de sokken aan het maken was... Die sokken horen aan de voeten van het model.

Vrijdagmiddag moest ik nog een paar toeren van de teen afmaken. Dat heb ik gedaan bij mijn dochter onder het genot van een lekker kopje thee. 
Beide sokken werden nu aangetrokken voor nog een foto en toen dat klaar was heb ik gezegd dat ze niet uit hoefden....
Ze is er super blij mee en dat liet ze me weten in een reactie op de vorige blog.


Die prachtige kattenpootsokken zitten nu aan mijn voeten! Mam: ze zijn prachtig!! Ik zit vannacht in de n8 met heerlijk warme voeten. Wie heeft dat nu: kattepootsokken!??? XX












20 opmerkingen:

  1. Hoi Willemien,
    Wat een prachtig paar sokken heb je weer gebreid!!!
    En wat een mooie kleur!
    Gr. Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt prachtige sokken, inderdaad met dat doordachte patroon. Ik zou er toch zó ook eens aan beginnen, maar beter toch van niet. Geweldig leuk ook dat je dochter er zo blij mee is, dan geniet je als maakster er nóg meer van. Groet @

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldige sokken Willemien en je hebt er je dochter mee blij gemaakt! Wat wil je als moeder nog meer?
    En wat een mooie patroon.
    Groetjes, Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super mooi er gaat niets boven eigen gebreide sokken ,en erg leuk dat patroon kan me voorstellen dat ze blij is. Gr marloeskreatief

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat zijn ze prachtig die sokken, Willemien!!! DE kleuren, maar ook het patroon, goed bedacht! Soms zijn ze gewoon voor iemand gemaakt ;-)! Volgende uitdaging voor mij wordt het breien van een jojo-hiel en daarna eens een patroontje ;-)! Veel plezier bij de verdere projecten die je vast al op de pennen hebt staan!! Grtjs, Alexandra

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat zijn ze mooi geworden! Ik ga dat patroon ook eens opzoeken denk ik, leuk voor 'later'. Lief dat je je dochter er blij mee hebt gemaakt en wat leuk dat ze er een reactie bij heeft gezet!
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een super mooie sokken! Kan mij voorstellen dat je dochter hier heel blij mee is!
    Groetjes, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi die kattenpotentenen van je dochter hihi,en een prachtig patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik kan me helemaal voorstellen dat je dochter er blij mee is. Ze zijn prachtig geworden. De kleuren vind ik ook fantastisch. Ik ben nu ook begonnen aan een breiwerk met wol met een kleurverloop en wat is dat verslavend! Ik wil steeds verder breien tot de volgende kleur.
    Sokken breien heb ik nog nooit gedaan. Nu ik steeds die mooie sokken op jouw blog voorbij zie komen, krijg ik toch steeds meer het gevoel dat ik er nodig eens aan moet beginnen, Willemien. Brei jij je sokken ook continentaal?
    Groetjes,
    Paula

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als ik (sokken) brei zonder patroon brei ik altijd continentaal. Ik heb me dat een paar jaar geleden aangeleerd; met ingewikkelde patronen verval ik regelmatig in de oude breiwijze: dat heb ik bijna 60 jaar zo gedaan..... Recht breien vind ik gemakkelijker dan averecht. Bij gewoon sokken breien gebruik je vooral rechte steken, alleen in de boord brei je b.v. 2 recht-2 averecht. Gewoon een keer aan beginnen; zo moeilijk is het niet. Er zijn hele goede handleidingen hoe het moet.

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

      Verwijderen
  10. Fantastische sokken, mooie kleur ook.
    Fijne dag, Alida

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geweldig Willemien, ze zijn prachtig! Knap hoor, daar ga ik me nog niet aan wagen. Ik vind de kleur ook heel mooi. Die dochter van jou is een bofkont!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, deze sokken zijn werkelijk het einde! En wat een leuke foto's, vooral die eerste met de beentjes omhoog..
    Nou, je dochter boft enorm met deze gave sokken, want zoiets heeft niemand. Wat een mooi motief en ook de wol is schitterend!

    groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind die spartelende pootjes ook erg leuk! Mooie sokken, mn zus breidt ze voor me en elke keer weer ben ik er blij mee. Het loopt ook vaak lekker, vooral met dit weer een 'must'.
    Groet van De Juffrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je sokken met kabelpatroon zijn prachtig (vorige blog) maar deze met het mooie ajourpatroon vind ik helemaal geweldig. Kan me voorstellen dat je dochter er heel blij mee is. Je hebt het er maar druk mee. Ik zag nog veel meer moois voorbijkomen in de vorige blog. Ik ben me weer even aan het "bijlezen" na een week ziek zijn. Heerlijk om weer hier en daar te snuffelen en te kijken.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier Dian

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een geweldig patroon! Wat kun jij toch prachtig handwerken, ben altijd onder de indruk als ik je foto's zie!
    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig sokken met de kabel, leuk die aparte hak. Die zullen wel veel gedragen worden.
    Warme groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuke sokken én wat een leuke foto's. Daar word ik lekker vrolijk van.

    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Willemien, ik vond het ook heel leuk om jou te ontmoeten vandaag. Je sokken zijn prachtig, wat leuk om te weten dat we wel elkaars blog lezen maar elkaar niet kenden. en nu dus wel!

    BeantwoordenVerwijderen