maandag 16 september 2013

Zomer week in Zeeland.

De eerste week van september waren wij op vakantie in Zeeland. Twee crea zussen van mij waren ook weer van de partij. We hebben het heerlijk gehad. Het weer was erg mooi die week, op donderdag was het zelfs wat te heet......
We hadden een heel programma om de week door te komen, maar daar zijn we lekker van af geweken..... Je gaat toch niet in een stad lopen slenteren als het weer zo prachtig is! Middelburg en Goes zijn er volgend jaar ook nog wel.

We zijn wel in Veere geweest: op dinsdag middag is daar altijd Handwerkcafé in museum de Schotse Huizen. Als je op de link klikt zie je ons daar zitten, maar dat was vorig jaar......
We werden weer hartelijk ontvangen en er was  van alles te bekijken: Een aantal dames waren nog druk aan het borduren aan de panelen voor het wandtapijt Schotse diaspora. Er is hard gewerkt. Ze waren bijna klaar en sommige al helemaal.... Prachtig borduurwerk, met veel toewijding en liefde voor het handwerk gemaakt.

Ik heb een aantal foto's gemaakt, maar op de website van het museum kun je veel meer zien en lezen over dit schitterende project.

Eén van de borduursters had een prachtige Zeeuwse breitas en het bleek dat daar een patroon van was.... weliswaar van een kleinere handwerktas maar die kan wel groter gemaakt worden zodat er een breiwerk in past. De tas is ook kant en klaar te koop, maar ik, breister/naaister, maak natuurlijk zo iets zelf....
De foto is niet zo mooi, maar is gemaakt door de plastic hoes heen....
Met een heerlijke gerookte paling voor Heer Bommel hebben we Veere weer verlaten om de volgende ochtend naar Arnemuiden te gaan. Vaste prik: een bezoek aan de winkel van Jeanet. Er stonden al enkele dingen op mijn lijstje en daar kwam het materiaal voor de breitas voor de zussen dus bij... Jeanet had net een doos niet aan te slepen sokkenwol ontvangen; we hadden veel geluk.... De dames  maakten ook een keuze uit de voorraad Zeeuws bont. 
Ik ga de tas maken voor mijn ene zus, die een uitstekende breister is; naaien ziet ze  niet zo zitten... de andere zus krijgt het zeker voor elkaar. 
Zelf kocht ik 2 bolletjes wol om Zeeuwse sokken te breien; er is een beginnetje, maar eerst andere dingen afmaken....
Zus Froukje breit voor mij een vest in het patroon van de Arnemuidse  slangen visserstrui. Zij kan dat veel beter dan ik.... bovendien ben ik bezig een groen vest te breien, daar heb ik werk genoeg aan. 
De website www.tikkeltjezeeuws.nl is echt de moeite waard om te bekijken. Zo veel moois!!!!
 
 
Zoals gezegd was het erg warm, maar wij hadden er geen last van: we hadden 'werk' genoeg mee en hebben genoten van Zeeland en van elkaar. Het waren SUPER dagen.

13 opmerkingen:

 1. Ik snap het, immers gelijkgestemden en dus veel te bepraten. Me dunkt je hebt genoeg liggen nu, je kunt even vooruit. Succes daarmee!
  Ben natuurlijk wel benieuwd (uiteindelijk) naar het resultaat, laat je dat tzt even zien?
  Met groet van De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om zo samen te genieten van een weekje Zeeland. Fijn als het weer ook nog zo goed meewerkt.
  Leuk om te zien dat jullie allemaal handwerken en daarbij ook dingen voor elkaar maken. Ik vind dat Zeeuwse schortenbont zo mooi. Ik heb nog een paar lappen liggen. Alleen al mooi om te zien :)
  Geniet maar lekker na van deze fijne week.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, weer eens een berichtje van je!!
  Jullie waren heerlijk bezig zo te lezen en er wachten ook nog een aantal leuke dingen om gemaakt te worden!
  Ik zal t.z.t. het resultaat ook graag willen zien...
  Veel plezier en succes met je werken..
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat lekker ...nog een weekje vakantie!
  En dan in het Zeeuwse land, heerlijk om even mee te genieten.
  Wat een prachtige foto is de laatste; is dat heer Bommel?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Wikemien,

  Leuk bericht en wat was het weer mooi hè. Dank je wel voor het linken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh klinkt super gezellig zou zo aanschuiven ,ben benieuwd naar de resultaten lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, fijn weer eens een berichtje te lezen hier.
  Wat een mooie week gehad, en mooi weer ook nog.
  Mooie borduurwerken.
  Gezellig weer nieuw breiwerk op de pennen
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Willemien,
  Wat leuk dat jaarlijkse uitje naar Zeeland met je zussen! Het lijkt me een goede familie-traditie!? groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat moet dat heerlijk zijn om je handwerkpassie met je zussen te delen. En er dan ook nog zo'n geweldige vakantie aan te koppelen. Die borduurwerken zijn echt schitterend! En ik kijk uit naar foto's van je breitas. Ben heel benieuwd hoe die er uit gaat zien. De foto geeft al een beetje een indruk, maar jouw foto's zijn straks vast veel mooier.
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om dat samen met je zussen te delen. Ik ga zeker kijken op de website van dat handwerkproject. Bedankt voor het delen van de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Klinkt heerlijk en ik zie me er zelf weer even. Vorig jaar waren wij er de eerste week van september en toen was het ook heel mooi weer. Leuk om even met je mee te kijken naar waar de dames van het handwerkcafé mee bezig zijn. Leuk zo'n Zeeuwse breitas. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk, die gezelligheid en het samen handwerken! Hopelijk volgen er nog meer van dit soort uitjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Willemien, wat jammer dat we elkaar niet hebben kunnen ontmoeten! Maar, ik heb genoten van je logje! Mag ik je iets vragen: zou ik wat van je mooie foto's mogen gebruiken voor op mijn blog? Uiteraard met vermelding van je naam..!! Ik heb zelf namelijk geen gelegenheid gehad om de laatste delen van de borduurwerken te fotograferen, ivm mijn werk. Ik hoor graag van je! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen