dinsdag 1 april 2014

Een Zeeuwse breitas

Een kort bericht dit keer om de achterstand wat in te lopen.. Het is al een hele tijd geleden dat ik een blog maakte; de oorzaak ligt in fysiek ongemak, al een hele tijd heb ik pijn in mijn linkerbeen en de oorzaak is moeilijk te achterhalen kennelijk. Het kwam er gewoon niet van om te bloggen, wel heb ik af en toe reacties achter gelaten bij anderen. 
Gelukkig kon ik wel lekker bezig zijn met mijn hobby. Ik was aan het weven, spinnen, verven en breien. Er zijn dus al diverse dingen klaar en ik moet nodig wat laten zien.
Voor mijn zus Froukje maakte ik een tas voor haar breiwerk. Zij breit erg veel en gebruikt het liefst lange breinaalden; die steken altijd erg uit; de tas moet dus lekker lang worden...

In september waren we in Zeeland op vakantie en in het Museum De Schotse huizen in Veere zagen we een leuk handwerk tasje.
Er was een patroon van en we kochten de wol natuurlijk in de winkel vanJeanet in Arnemuiden. 
Ik zette wat meer steken op en het patroon breide ik twee keer. 
Heerlijk om te doen.... Ik fantaseerde mijn eigen gebreide bodem en later zette ik daar nog een stofknoop op met een stukje Zeeuws bont; ook gekocht bij Jeanet, wie kent haar niet??.... 


Een lapje andere stof uit de voorraad, dat wonderwel bij het geheel past..voor de voering.
Even achter de naaimachine om alles in elkaar te zetten en ook nog een trekkoord gemaakt en voilà.....Een Zeeuwse breitas, die ik op een woensdag in januari even bij mijn zus gebracht heb... ik had nog zo'n gratis reisdag van de NS en het is toch jammer om die te laten verlopen.
Je stapt om 9 uur in Leeuwarden in de trein en zonder overstappen ben je een paar uur later in Den Haag. In de trein heb ik heerlijk zitten breien aan een sok en op de terugweg weer.... lekker relaxed.
Vooruit, nog een foto
Dit keer is Froukje aan het haken en dat mag gezien worden:
Dit is de eerste doos met granny's (het werden maar liefst 3 volle dozen)
We hebben de vierkantjes die toen klaar waren even uitgelegd en toen was meteen het patroon geboren. Zo worden ze in elkaar gezet en dan komt er nog meer dan zo'n portie bij...
Ze is daar nu mee bezig, maar alles is even aan de kant geschoven want er worden eerst een paar omslag doeken gebreid.... Zo mooi.....
Ik maakte voor haar de breitas en zij breide voor mij een vest met Arnemuidse slangen.  
We zijn allebei blij dat we breien.... 

14 opmerkingen:

 1. Wat is het toch heerlijk om een hobby te hebben, zodat je de zinnen kunt verzetten. En meteen een prachtig cadeau om weg te geven. Echt een beeldje, zo'n breitas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wens je heel veel beterschap en ja dan helpt het als je met je hobby je hoofd leeg kan maken en dan meteen je zus enorm kan verwennen met zo'n handige breitas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Willemien, het is inderdaad lang geleden dat er bericht van je kwam!
  Je tas is heel mooi geworden,de voering past er mooi bij !
  Ik wens je het beste met je been !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap met je been. De breitas is erg mooi geworden. Je hebt zeker eer van je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is die breitas prachtig geworden Willemien, echt heel erg mooi! Slim om hem langer te maken voor de lange pennen, zo kan het breiwerk van je zus veilig opgeborgen worden. Ik zal je logje ook aan Sylvia doorsturen, de ontwerpster van het patroon, dat vindt ze vast leuk om te zien! Sterkte met je been, wat akelig als je ineens zo'n last hebt en ze weten niet hoe het komt... Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige breitas en die bodem is echt heel leuk erbij ,mooie dingen allemaal ,vervelend dat been .maar gelukkig hoef je daar niet mee te breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super mooie tas, complimenten!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke breitas erg origineel en de granny's mmmmm zo mooi !!
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige tas heb je gemaakt......om jaloers op te worden....
  gr. Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je een mooie tas gebreid! En niet alleen de tas op zich is prachtig, je hebt ook nog eens prachtige regelmatig gebreid, geweldig hoor!
  Wat ontzettend naar voor je dat je wat in de lappenmand zit, rustig aan maar en je tijd nemen. Beterschap!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke breitas!!!! Leuk om ook weer een blog van je te lezen. Ik kom er niet toe momenteel, we hebben net een verhuizing achter de rug. Beterschap met je been!!!!
  groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie breitas. Ik hoop dat je been weer snel beter is. Gelukkig kan je wel zittend van alles doen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De tas is prachtig geworden, een mooi Zeeuws souvenir. Vervelend van je been, hopelijk wordt de oorzaak toch nog gevonden. Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat mooi geworden willemien! Ik hoop dat het met je been weer wat beter gaat. Ik vind treinen niks aan, ik word er zenuwachtig van. Vorig jaar heb ik 11 uur over een retourtje vorden gedaan. IN DE ZELFDE TIJD VLIEG IK NAAR ARUBA! Nee dat was de nekslag van mijn treinreisjes. Nu ga ik met mijn mutsmobiel door heel de wereld

  BeantwoordenVerwijderen