maandag 5 november 2012

Zeelandreis vervolg

Ja, onze midweek Zeeland is erg geslaagd. Dinsdag en donderdag  Veere bezocht en op woensdag ging de 'excursie' naar Arnemuiden. Ja, ja... Van het stadje hebben we niet zo veel gezien, want we moesten naar de Markt om dat geweldige winkeltje met wol, lapjes, haakwerkjes, truien, veel andere leuke dingen en Jeanet te bezoeken. Daar moet je geweest zijn. 
Het regende die week regelmatig, maar we konden droog het winkeltje vinden en schrik...Jeanet was er niet.......
maar haar man Ali wel en we kregen van hem direct koffie aangeboden; zijn vrouw was maar heel even weg (was ook zo).

Mijn zus Froukje wilde garen kopen voor zo'n super Arnemuidense vissers trui die ze in Veere in het Handwerkcafé gezien had en dat moet je bij de bron doen. 
Jeanet toverde al gauw geschikt garen tevoorschijn en de koop was gesloten. Mijn zus Tiny had ook wel zin om een trui te breien, maar dan voor zich zelf. Niet de vissers trui, want er moest een lengte effect in komen....... ook zij slaag de prima.
En ik?? 2 bollen Invicta colour en 2 bollen dikke sokkenwol beide van Scheepjeswol en een bestelling van 2 bollen Regia met Hand-dye effect in rode tinten dat ze speciaal voor mij zou laten komen(daar schrijf ik in een volgende blog over).

Natuurlijk kregen we alle drie de nodige patronen mee. Heer Bommel wachtte geduldig in het atelier met Meneer Ali.... 

Ondertussen werd er wat afgekletst en we moesten natuurlijk ook nog op de foto....als bewijs dat we daar in die super winkel geweest zijn....
Mijn fototoestel zat in de tas, maar ik had het te druk met kijken en praten..... Ali maakte deze 2 foto's en ik mag ze gebruiken...
Drie zussen en Jeanet; de deugd in het midden.....met hun schatten...
We zaten nog maar net  in de auto toen de regen weer met bakken naar beneden kwam... vreselijk wat een weer. Maar.... de buit was binnen en de meeste bollen garen zijn al verwerkt. De Arnemuidense Visserstrui voor de man van Froukje is KLAAR. Gebreid in 4 weken...
De trui van Tiny vordert gestaag, maar zij is later begonnen te breien, want er moet ook gequilt worden.... en ik heb mijn colsjaal gehaakt. Een hele serie foto's hiervan heb ik per ongeluk van het toestel gehaald zonder dat ze opgeslagen waren.....dus even vlug een foto in de trein.. 


Het weefsel van de dikke sokken wol is mislukt, maar het garen is niet verloren, want als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.....  Dat wordt weer een nieuw verhaal over mislukte weefsels..... want dat heb ik wel eens.......

Volgende week is Tiny jarig en dan knopen we er een 'reünie' aan vast om onze Zeelandreis te evalueren... de Haagse visserstrui wordt op de foto gezet, want daar heeft Froukje nu nog geen kaas van gegeten... maar dat komt wel want ze gaat zich binnenkort storten op de wereld van computer/laptop/www/bloggen en dan volgt digitale foto's maken ook wel. Froukje je bent al een kanjer met breien en ik heb grote bewondering voor je dat je nu toch de stap gezet hebt om world wide te gaan en zonder dat je het wist is jouw blauwe trui die je vorig jaar breide voor je zelf al een aantal keren de wereld in gestuurd via blogs van enkele van mijn blogvriendinnen.
Riet schreef over haar belevenissen in het Handwerkcafé in Veere en ook Lupineke maakte gisteren een blog waarin jij zo de wereld in kijkt. 
Natuurlijk maak ik ook foto's van Tiny haar breiwerk en  vertel ik over haar andere (handwerk) activiteiten en natuurlijk ben ik ook druk met mijn weefwerk. Vanavond ga ik voor het eerst hier in de buurt naar een breicafé..
Spannend.

16 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig en enthousiast verhaal, ontzettend leuk om te lezen Willemien!! En wat een gave wolletjes hebben jullie gescoord bij Jeanet!!! Jammer dat het weefsel met de sokkenwol mislukt is, of beter gezegd niet geworden is zoals je graag wou.. we horen vast binnenkort het hele verhaal wel. Super dat je zus de visserstrui al af heeft, wat een tempo! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat! Je kolsjaal is erg mooi geworden, wat leuk zo in de trein :)! Groetjes van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een enorm gezellig verhaal, krijg ook steeds zo'n zin om Arnemuiden te bezoeken! Die invicta coulor is een heerlijk wolletje, ik heb m ook al vaak gebruikt.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je voor het delen van jullie reisverhalen. Mooi garen!
  groeten, Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over tempo gesproken ,nu al af die trui super zeg laat je nog een keer een foto er van zien lijkt me leuk en leuke wolletjes zal ook gezellig zijn geweest Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke wolletjes in mooie kleuren. Daar krijg je breikriebels van :-)
  Fijn als je je handwerkpassie met je zussen kan delen!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Willemien, wat weer een heerlijk verhaal! Ik kan me jullie ontvangst bij Jeanet helemaal voorstellen: zo gastvrij en hartelijk. Zeker de moeite waard om vanuit het hoge Noorden af te zakken naar Zeeland. Wij hebben het deze zomer ook met veel plezier gedaan.
  Leuk dat je zussen er ook bij waren. Het handwerken zit jullie allemaal in het bloed, zo blijkt :)
  En straks alledrie een blog??
  Ik ben wel nieuwsgierig naar die rode wol...

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijn verhaal. ik had bij Lupineke al gelezen dat jullie daar waren.
  Mooie wol heb je, en wat gezellig zo met je zussen op pad.
  1x in de 2 weken hebben wij Crea kafé, we komen dan gezellig met eigen handwerkjes bij elkaar, en leren ook weer van elkaar.
  Dank voor je liever reactie op mijn blog.
  Groetniis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Willemien,
  Wat een belevenissen allemaal, geweldig. Ben erg benieuwd naar je volgende blog.

  gr. Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een "draadjesmens" kan op vakantie niet zonder, dat is ook bij jullie wel helder.
  Dit is het GROTE GENIETEN!!
  groetjes, Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Natuurlijk heb ik jullie hier en daar al gezien, maar deze garens nog niet van zo dichtbij. Wat heeft je zus die trui snel gebreid. Jouw sjaal is ook prachtig geworden in die kleuren. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke kleurtjes en wat leuk dat jullie daar samen over kunnen kwebbelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig zo met je zussen, ik weet daar uit ervaring alles van. En petje af voor de heer Bommel ! Groet @

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb ik weer van je verhaal genoten! Top! En wat een heeeeeerlijke wolletjes kochten jullie ;-)) Ik kijk nu al weer uit naar je volgende verhaal. Dag hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om te lezen dat jullie je goed hebben vermaakt in Zeeland! En ja als er dan garentjes worden gekocht kan de reis al helemaal niet meer stuk. Ik ben heel benieuwd naar de visserstrui. Groeten uit Zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat was een gezellig uitje. Ik ben als kind veel in Zeeland op vakantie geweest. Kan me Veere nog goed herinneren. In Arnemuiden ben ik nooit geweest. Leuk van die gezellige winkeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen