vrijdag 30 maart 2012

Jong geleerd....oud gedaan

Sinds 2008, toen ik met pensioen was, heb ik mijn weefwerk weer opgepakt. Vanaf het moment dat er weer een weefgetouw in huis was, waren ook de kleinkinderen geïnteresseerd, vooral de jongste kleinzoon toonde veel belangstelling. Het duurde dan ook niet lang of hij wilde ook wel een stukje weven.. Zo is het begonnen.


Het is natuurlijk leuk om iets voor je zelf te maken en dat ging gebeuren. Ik heb een slinger voor hem op gezet en hij heeft er heel enthousiast aan gewerkt. Iedere week een stukje; hij komt hier iedere donderdag na schooltijd.


De inslag wordt met verpakkings lint gedaan. De zijkanten worden er later afgeknipt. Ik zorgde dat er met lint gevulde steeklatten klaar lagen, maar al snel was dat niet meer nodig: hij kan dat zelf wel.


De eerste slinger was in 2009 klaar en kwam bij hem thuis in de speelkelder te hangen.
Ondertussen hielp hij mij ook met het kaarden van wol. Dat is leuk werk... rolletjes maken noemt hij dat. Binnenkort gaan we daar weer mee aan de gang, als we weer buiten bezig kunnen zijn.
Vorig jaar wilde hij wel weer een slinger maken. Samen hebben we kleuren uitgezocht en hij kon helemaal zelfstandig aan het werk, als een speer... Toen hij begin november thuis kwam na een heerlijke vakantie met ouders en broer, hing de slinger als verrassing bij hen thuis in de woonkeuken. Ik had alles even af gewerkt.
Gisteren wilde hij wel poseren met de oudste slinger hier bij ons thuis en ik mocht er ook wel een stukje over schrijven.
Zijn ouders vinden het ook leuk dat hun zoon zo lekker bezig is en dat mag iedereen weten.


                       Ook nog een foto van de andere slinger; 
                       die ziet er nog heel netjes uit.
In abc van het weven 2 en 3 heb ik laten zien hoe je een schering maakt en opzet... en wie heeft de washandjes voor een groot deel geweven?????? diezelfde jongste kleinzoon en hij is er erg trots op.Hij heeft ze al in gebruik genomen.
Nu heeft hij gevraagd of er ook handdoeken bij gemaakt kunnen worden........Natuurlijk kan dat. Dus binnenkort gaat dat gebeuren en ik zal hem daar wel wat bij helpen anders duurt het wel heeeel lang voor dat die klaar zijn, want als je maar 1 keer per week er aan kunt werken...... en we moeten ook weer rolletjes maken.....en er zijn ook nog andere dingen die leuk zijn....

7 opmerkingen:

 1. Oh.., wat is dat gaaf dat je kleinzoon zo geïnteresseerd is! Leuk om te zien. En op die leeftijd gaat het nog zo heerlijk. Ik denk dat jij er ook heel erg van geniet!!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk dat je kleinzoon dat doet,heb zelf ook een weefgetouw wat al een tijdje stil staat maar dat komt wel weer,ga je volgen heel erg leuk wat je maakt,gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk voor je dat je dat samen met berend kan doen. geniet veel van die momenten. voor je het weet zijn ze in meisjes geïnteresseerd en niet meer in het weven...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je kleinzoon ook kan weven! Prachtig die slinger!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat hij daar interesse in heeft. Dat kan nog wel eens resulteren in een eigen weefgetouw.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig dat je kleinzoon dit zo kan en er zichtbaar plezier in heeft! Leuk idee om zo slingers te weven. Toevallig heb ik ook net een blogje over slingers gemaakt, maar dan wel heel anders...
  Ik ben benieuwd wat je kleinzoon nog meer gaat maken.

  lieve groet en een fijn weekend,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat geweldig zeg, ik zit vol bewondering te kijken en lezen!! Echt super dat hij dit met zoveel toewijding doet, en er zoveel plezier aan beleeft! Zelf heb ik ook met kinderen geweven, op een gewoon weefraampje met wol, en hiervan maakte ik dan een klein enveloptasje. Het was een groot succes!

  BeantwoordenVerwijderen