vrijdag 23 december 2011

Vergeten restanten

Elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar... dit spreekwoord is echt van toepassing op mijn weblog. De opmaak is al een beetje aangepast, maar nog niet zo als het mij voor ogen staat. 
Een paar weken geleden moest ik iets pakken op zolder. Daar kwam ik ook een vergeten doos tegen met restanten garens. Restjes, maar toch ook wel bruikbare hoeveelheden. In een zak : restanten van zwarte, groene en blauwe bollen die ooit door onze oudste dochter gekocht zijn met bonnen van UNOX. Zij heeft er een trui van gebreid - jaren geleden - en ik weet niet eens meer hoe die er uit zag. Die wol is dus van haar en ik heb besloten om er iets van te maken.
Er was precies genoeg voor de lengte van een sjaal en voor de inslag had ik nog een ander restant.                         zo ziet het weefsel er uit. 


Inmiddels is de sjaal klaar en op 30 december komt ze met man en dochters deze kant op. Ben benieuwd of ze de boel herkent na meer dan 25 jaar. Ik heb in ieder geval de wikkels nog wel. 
Het zwarte inslaggaren heb ik ook gekregen: dat moet nog veel ouder zijn. Het was kennelijk bedoeld om lange zwarte mannenkousen aan te breien. Die heb ik weg gedaan, had er eigenlijk wat van moeten bewaren als curiositeit, maar helaas; de zwarte knotten wol heb ik op gewonden en er hadden ook wel motten bij gezeten, maar die zijn al lang dood. Voor de zekerheid heb ik geurballen - zo heten mottenballen tegenwoordig - toegevoegd.
Tot een volgende keer. Willemien4 opmerkingen:

 1. Zo gaat het bijna bij iedereen hoor als je een blog begint. Er valt zoveel uit te vinden en te experimenteren...
  Ik vind weven een heel interessante techniek en eigenlijk kom je het weinig als niet tegen op blogs. Dus ik vind het geweldig om jouw stukjes te lezen!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is toch aardig gelukt!! Zelfs de kop heb je kunnen veranderen en de lay out. Ook ik ben nog aan het uitzoeken van hoe en wat maar dat maakt het toch leuk. Tja die sjaal zal zeker wel een verrassing blijken. Dat je wol zo lang bewaard!!! Fijne feestdagen en we bloggen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om je blog zo te zien ontstaan! Heel herkenbaar, al die restanten die van de zolder komen. Zo zie je maar weer: wie wat bewaart....
  De kleurencombinatie vind ik heel mooi. Mooi motief ook. Lijkt me heerlijk, zo'n wollen sjaal.
  Ik ben benieuwd naar de reactie van je dochter.

  Fijne dagen toegewenst en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel, Willemien voor je lieve reacties op mijn blog. Leuk om zo weer een nieuwe blog te ontdekken. Wat een prachtige shawl heb je gemaakt. Dat weven lijkt me ook zo leuk. Fascinerend om met draden een hele lap te maken. Mijn enige weefervaring is een weefwerkje met papier op de kleuterschool en een weefwerkje met wol op de basisschool. Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een weefgetouw aangeboden, maar door mijn beperkte ruimte in huis heb ik hem (in overleg) doorgegeven aan weer een kennis die graag wilde weven, maar vanwege de bijstand zoiets nooit zou kunnen aanschaffen. En toch... ik zou wel eens een dagje willen weven. Lijkt me enig. Ben benieuwd wat je dochter van je cadeau vindt en of ze de wol herkend, maar dat lees ik vast in het nieuwe jaar op je blog. Groeten uit Haarlem

  BeantwoordenVerwijderen